Bir gözün bedeli 50 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Bir gözün bedeli 50 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

İZMİR’de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde aynı zamanda başhekim yardımcısı da olan Opr. Dr. G.K., 2011’de, sekiz hastaya peş peşe katarakt ameliyatı yaptı.

Haberin Devamı

Aynı gün taburcu edilen hastalar, ertesi gün gözlerinde şişme, yanma, kaşınma ve batma gibi şikayetlerle tekrar hastaneye müracaat etti. Göz damlası verilerek evlerine gönderilen hastalar, şikayetlerinin sürmesi üzerine yeniden Opr. Dr. G.K.’ya ulaştı. Hastaların enfeksiyon kaptığını söyleyen doktor, başka hastanelere sevk etti.


Yanlış solüsyon
Hastaların ameliyatlı gözlerinin bir daha hiç görmeme riskinin yüksek olduğu belirtildi. Olayın duyulması üzerine önce hastanedeki ameliyatlar durduruldu, ardından klinik kapatıldı. Birer gözlerini kaybeden hastalar İlhami Yaşa (74), Yüksel Altınçubuk (63), Musa Meleş (69) ve Hüdaverdi Gündüz (60), Sağlık Bakanlığı ve Opr. Dr. G.K.’dan kişi başı 300’er bin lira tazminat istedi. Hastaların avukatı Hadi Genç, dilekçesinde, “Hasta müvekkiller görme duyusunu tamamen yitirmişlerdir. Söz konusu durum tedavilerle dahi onarılamaz. Doktor piyasadan çekilen solüsyonu kullanmıştır. Bakanlık duyarlı davranmamıştır” dedi.

Haberin Devamı


Doktora ceza yok

İzmir 1 ve 4. İdare Mahkemesi’nde ayrı ayrı süren davalarda Hüdaverdi Gündüz ile Musa Meleş’in davaları sonuçlandı. Her iki mahkeme de Sağlık Bakanlığı’nın, yasal faizi hariç 50’şer bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Doktor için ise tazminata hükmedilmedi. İtiraz edeceklerini söyleyen avukat Genç, Türkiye’de insan sağlığına verilen değerin de bu tazminatla kanıtlandığını savundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!