İzmir'e yeni onur

Güncelleme Tarihi:

İzmire yeni onur
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, uluslararası üyelikleri, kardeş kent ilişkileri, Avrupa Birliği proje ortaklıkları, AB kapsamında düzenlenen etkinlikleri ve diğer uluslararası faaliyetleri dolayısıyla Avrupa Konseyi’nce 2014 yılı Avrupa Şeref Plaketi Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi ile bu komiteye bağlı Avrupa Ödülü Alt Komitesi’nce verilen ödülün, İzmir’in uluslararası tanınırlığına ve yeni işbirliklerinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemde öne çıkan uluslararası çalışmalardan bazıları şöyle:
İZBAN ulaşım sektöründe dünyanın en büyük kuruluşu olan Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nce “En İyi İşbirliği” kategorisinde birinciliğe layık görüldü.
Başkan Aziz Kocaoğlu, merkezi Londra’da bulunan Şehir Belediyeleri Vakfı’nca 2012 Aralık’ta “Ayın Belediye Başkanı” seçildi.
İslam Başkentleri ve Kentleri Teşkilatı, “Belediye hizmetleri, peyzaj ve çevre” dalında en iyi uygulama ödülünü İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı projesine verdi.
Kadına yönelik çalışmalarıyla örnek olan İzmir, BM tarafından 2010’da “Kadın Dostu Kent” seçildi.
ESHOT Genel Müdürlüğü, “90 Dakika Sistemi” ile Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği’nce ödüllendirildi.
İZSU’nun Coğrafi Altyapı Bilgi Sistemi, Amsterdam’da düzenlenen 2011 Bentley Uluslararası Yaratıcılık Ödülleri’nde büyük ödüle layık görüldü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kardeş kenti Volgograd (Rusya) ve Dijon (Fransa) belediyeleri ile birlikte yürütülmek üzere “Divanet” isimli proje geliştirdi, bu projeyle Uluslararası Yaşlılık Federasyonu “Yaşlı Dostu Yenilik Yarışması”nın “Yaşlı Dostu Kent veya Toplumun En İyi Gelecek Vizyonu” kategorisinde ödül kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!