ÖĞRETMEN MERKEZLİ YÖNETİM

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMEN MERKEZLİ YÖNETİM
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:39

Ankara’nın yeni İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, yeni yönetim anlayışını şöyle özetledi: “Yönetim anlayışımızın merkezine öğretmeni yerleştiriyoruz. Öğretmeni merkeze alan bir sistem kuracağız.”

Haberin Devamı

Başkent’te yaklaşık bir ay önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Erol Bozkurt, ‘yenilik ve gelişimi esas alan değişim’ parolasıyla yola çıktıklarını söyledi. Kentin eğitim alanında iyi bir yerde olduğunu bildiklerini ancak, bununla yetinmeyeceklerini ifade eden Bozkurt, “Her şeyden önce Ankara’yı ‘Eğitimin de Başkenti’ yapmak için çalışacağız” dedi.
2 bin 292 adet eğitim kurumu, yaklaşık 60 bin öğretmen ve 945 bin 420 öğrencinin bulunduğu kentte beklentilere fazlasıyla cevap vermek için çalışacaklarının altını çizen Bozkurt, şunları söyledi:
“Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kapılarını herkese açmak arzusundayız. Bu bağlamda yönetim değil, ‘yönetişim’ diyoruz. Yani birlikte yönetmekten bahsediyoruz. Çalışanlarımıza, muhataplarına güveni, sevgiyi, hoşgörüyü, saygıyı ön planda tutan bir hizmet anlayışıyla hizmet götürmelerini tavsiye ediyoruz. Biz de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, yönetim anlayışımızın merkezine öğretmeni yerleştiriyoruz, ‘onlar en önde olacaklar’ diyoruz. Çünkü önceliğimizin eğitim öğretimin kalitesi olduğunu, bu nedenle de öğretmenlerimize büyük önem verdiğimizi belirtmem gerekiyor.

Haberin Devamı

YOL GÖSTEREN ANLAYIŞ

Teftiş anlayışını da yeniden yapılandırarak ‘ceza veren’ değil ‘rehberlik eden, yol gösteren, yönlendiren’ bir anlayışı öne çıkartmayı, bu çerçevede olay ortaya çıkmadan önleyici tedbirlerle çözümlemeyi hedefliyoruz. Karşılıklı hoşgörü ve güvenle pek çok şeyin çözülebileceğini düşünüyoruz. Öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin maarif müfettişlerimizden çekinmeyecekleri, onların kendilerine rehberlik eden kişiler olarak görmelerini arzu ediyoruz. Bu amaçla gerekli çalışmalar başlatılmıştır. En kısa sürede bu düşüncemizi hayata geçirmiş olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!