Seçim sonrası şok karar şok istifa

Güncelleme Tarihi:

Seçim sonrası şok karar şok istifa
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:39

Turgut Özal Üniversitesi’ndeki bir grubun 30 Mart seçimlerinde Melih Gökçek aleyhinde propaganda yaptığını ileri süren Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arslan, üniversitenin Mütevelli Heyet üyeliğinden istifa etti. Öte yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, daha önce Turgut Özal Üniversitesi’ne bedel karşılığı tahsis edilen arazinin imar planını değiştirilerek verilen imtiyaz geri alındı.

Haberin Devamı

Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti'li meclis üyesi Ahmet Arslan, üniversite bünyesinde yer aldığını iddia ettiği bir grubun yerel seçimler öncesi Melih Gökçek aleyhinde propaganda yaptığını savunarak, Turgut Özal Üniversitesi Mütevelli Heyet üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz pazartesi günü istifa dilekçesini noter kanalıyla üniversite yönetimine gönderen Arslan, istifasıyla ilgili Ankara Hürriyet’e şunları söyledi:
“Sayın Melih Gökçek, üniversitenin kuruluşundan 30 Mart yerel seçimlerine kadar maddi manevi hiçbir imkanını esirgemedi. Gerek üniversite mütevelli heyet üyeliğimde, gerekse yakın dostluğumdan dolayı katkılarına defalarca şahit oldum. Gökçek’in bütün bu olumlu desteklerine rağmen seçim sürecinde üniversite camiamızda kendisine karşı olumsuz propaganda yapılması vicdanımı rahatsız etti. Bu nedenlerden olayı üniversite mütevelli heyet üyeliğimden istifa ettim.”

Haberin Devamı


İMAR PLANI DEĞİŞTİRİLDİ

Diğer yandan Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, Turgut Özal Üniversitesi’ni ilgilendiren şok bir karar alındı.
13 Temmuz 2012’de emsal değeri 3’e yükseltilerek üniversiteye tahsis edilen arsa, imar değişikliğine gidilerek, eski planına çevrilerek itfaiye hizmet alanına çevrildi. Üniversitenin arsaya bina inşa etme iznini ortadan kaldıran bu kararın, kamulaştırmanın da önünü açtığı belirtildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı son oturumunda Melih Gökçek başkanlığında toplandı. Meclis’te, planda itfaiye arsası olarak görünen ve iki yıl önce Turgut Özal Üniversitesi’ne eğitim, yurt alanı olarak tahsis edilen 27 bin metrekarelik arsanın imar planı gündeme geldi. Oy çokluğuyla kabul edilen imar değişikliğiyle, daha önce emsal değeri 3’e yükseltilerek, bedel karşılığı üniversiteye tahsis edilen arsa, emsal değeri 1.5’e düşürülerek, belediye hizmet alanına çevrildi. Arsanın, eski plandaki gibi yeniden itfaiye alanı olarak kullanılması kararlaştırıldı. Kulislerde, plan değişikliğinin önümüzdeki günlerde kamulaştırmanın da önünü açtığı belirtilerek, arsanın üniversiteden geri alınabileceği kaydedildi. Karara gerekçe olarak, Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı raporda, “Mevcut itfaiye tesislerinin, İnanç ve Tarih Müzesi yapılacağı için kent merkezinde yeni bir itfaiye alanına ihtiyaç duyulduğu” belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!