Berkin Elvan anısına Datça'da heykel

Güncelleme Tarihi:

Berkin Elvan anısına Datçada heykel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

GEZİ Parkı olayları sırasında başından yaralanan ve 269 gün sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan için Muğla’nın Datça ilçesinde, heykeltıraş Elbruz Denge tarafından, yöresel kireç taşından 7 ton ağırlığında anıt heykel yapıldı.

Haberin Devamı

İskele Mahallesi’ndeki yürüyüş alanına dikilen heykelin açılışında konuşan heykeltıraş Denge, “Devlet marifetiyle de, partiler ve örgütler marifetiyle de çocuklar avucumuzda erimesin. Bu anıt, bir armağan değildir.

Berkin Elvan anısına Datçada heykel

Delinmiş kalbimiz, oyulan gözümüz, aynı zamanda karanlığımızdır. Anıtın arka tarafında içimizde yaşattığımız umutlarımız yansıtılıyor. Bir umut çıkışı, bir girdap var” dedi.

Berkin Elvan anısına Datçada heykel

Ailenin mektubu okundu
Törende, Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan’ın gönderdiği bir mektup da okundu. Muğla Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sıdal Ergin tarafından okunan mektupta, Berkin’in Datça’da yaşatılacağı dile getirilerek, “Biz Berkin’in ailesi olarak sadece barış ve adalet istiyoruz. Artık ülkenin dört bir yanında koca bir aileyiz. Dileğimiz, başka Berkinleri, başka çocukları kaybetmemek, tüm çocukların hak ettikleri gibi mutlu yaşamalarıdır. Berkin’imizi yaşatacak bu eseri hayata geçiren sanatçı dostumuza, Datça Belediyesi’ne, Datça dayanışmasına ve acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!