Kaçırılan Fransız gazeteciler ülkelerine döndü

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan Fransız gazeteciler ülkelerine döndü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 10:57

Suriye'de kaçırıldıktan yaklaşık 10 ay sonra dün Türkiye sınırında gözleri ve elleri bağlı şekilde bulunan dört Fransız gazeteci, ülkelerine döndü.

Haberin Devamı

Nicolas Henin, Pierre Torres, Edouard Elias ve Didier François'i taşıyan helikopter Paris'in güneybatısındaki Villacoublay hava üssüne indi.

Gazetecileri pistte karşılayanlar arasında ailelerinin yanı sıra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Dışişleri Bakanı Laurent Fabius da vardı.

Fransız gazeteciler için fidye ödenip ödenmediği açıklanmadı. Hollande ise gazetecilerin "serbest kalmasına katkıda bulunan herkese" teşekkür etti.

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün görev yapmak için 'dünyanın en tehlikeli ülkesi' ilan ettiği Suriye'de geçen yıldan bu yana kayıp olan dört Fransız gazeteci, dün gözleri ve elleri bağlı bir şekilde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında devriye gezen askerler tarafından bulunmuştu.

Şanlıurfa'dan Gaziantep Havalimanı'na getirilen ve pasaport kontrolünden geçen Fransız gazeteciler, daha sonra Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla Gaziantep'ten ayrılmıştı.

Haberin Devamı

Henin (38), Torres (29), Elias (22) ve François'nın (54) El Kaide bağlantılı IŞİD güçlerinin elinden kurtulduğu ve başka bir grup tarafından sınıra bırakıldığı öne sürülmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!