Hatay'da Paskalya kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Hatayda Paskalya kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 10:22

HZ. İSA’nın çarmıha gerilişi ve dirilişini anlatan Paskalya Bayramı, Hatay’da Ortodoks Kilisesi’nde düzenlenen ayinle kutlandı.

Haberin Devamı

Paskalya Bayramı kutlamaları gece başladı. Saat 04.00 sıralarında evlerinden çıkan Hıristiyanlar Antakya Ortodoks Kilisesi’nde toplanıp burada mumlar yakarak dilekte bulundu. Saat 05.00 sıralarında Ortodoks Kilisesi ruhani liderlerinden Jan Dellüler, Dimitri Doğum ve Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil’in yönettiği ayin başladı. Ayinde, İncil’den bölümler okunup dua edildi, dilek tutulup mum yakıldı, ilahiler okundu.

İki bölüm halinde yapılan ayinin ikinci bölümü kilise bahçesinde gerçekleşti. Bahçeye toplanan Hıristiyan vatandaşlar, okunan İncil ve dualara eşlik ederken, bahçede hazırlanan konfeti ve havai fişekli gösteri izleyenleri beğenildi. Paskalya Bayramı hakkında kısa bir açıklama yapan Antakya Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil şunları söyledi:

"Bugün bizim için en büyük bayram olan Paskalya Bayramı. Bayramın anlamı şudur, İsa Mesih çarmıha gerildikten sonra 3’üncü günkü dirilişidir. Yaklaşık 7 haftalık oruç süreci var. Bugün orucumuzu yumurtayla açarız. Yumurtanın anlamı yeni hayattır. Nasıl ki bizim inanışımıza göre İsa Mesih mezardan kalktı ve dirildi, biz de her yumurta tokuşturduğumuzda o mezar kapısının bir daha açıldığını ve dirilişi anımsıyoruz."


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!