Gül’ün sözleri ‘hasbi’

Güncelleme Tarihi:

Gül’ün sözleri ‘hasbi’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:56

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kamuoyunda büyük yankı bulan “Bugünkü koşullarda siyaset planım bulunmuyor” açıklamasını AK Parti ‘hasbi’ (gereğince, lüzumuna göre) buldu.

Haberin Devamı

Gül’ün açıklamaları, Cumhurbaşkanlığı sürecine kilitlenen AK Parti’de de büyük yankı bulurken, partiden önemli bir kaynak Hürriyet’e, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Ben bir hesap kitap yapmış değilim, bu iş için bayılmıyorum, üzerine de atlamıyorum’ diyor. Hani gönlü tok olmak vardır, öyle. Sayın Cumhurbaşkanı bu tavrıyla bir şeyin çok heveslisi, bu olursa olur, olmazsa olmaz gibi bir şeyin peşinden koşan, üzerine atlayan bir tavır sergilemiyor.

RASYONEL OLAN BU

Sayın Başbakan, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmeden bir şey söylemem dediği için bizlerin de bu konuda açıktan bir değerlendirme yapması uygun olmaz. Ama Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarındaki en önemli nokta, siyaseten bağımsız olmadığı, bir siyaset dünyasının parçası olduğunu söylediği bölümdür. Yani Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Her ne kadar yaptığım bu görev bağımsız olmamı gerektirse de sonuçta bir grubun içinde siyasete başladım, o grubun yer aldığı siyaset dünyasının bir parçasıyım, o nedenle de birlikte siyasete başlayıp bugünlere geldiğim arkadaşlarımla konuşmadan, istişare etmeden bir karara varmam. Bu, bütün o arkadaşlarımla beraber konuşup kararlaştırmamız gereken bir konu’ diyor. Zaten rasyonel olan da bu.”
AK Partili bir başka yönetici ise Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın önümüzdeki günlerde yapacağı görüşmede şu an flu olan fotoğrafın netleşeceğini belirterek “Bu görüşmenin ardından taşlar yerine oturmaya başlayacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!