Erdoğan’ın o sözlerine imzamı atıyorum

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın o sözlerine imzamı atıyorum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:56

Sessiz Çığlık eyleminin İzmir ayağına bu hafta, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ da katıldı. Eylemde CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar, Cumhuriyet Kadınlar Derneği Genel Başkanı eski CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

Haberin Devamı

Konak Meydanı’nda toplanan yaklaşık 300 asker yakını, Ergenekon davasından 7 Mart’ta tahliye edilen Başbuğ’u alkışlarla karşıladı. Kürsü önünde küçük bir çocuğun ‘Andımız’ı okumasının ardından konuşan Başbuğ, Başbakan’ın yeniden yargılamaya ilişkin sözlerinin altına imzasını atacağını söyledi, özetle şöyle konuştu:

İHBARLAR ABD’DEN

“Dün Şirinyer Askeri Cezaevi'nde bulunan 13 silah arkadaşımı ziyaret ettim. Bir isteklerini sizinle paylaşmamı istediler. Çeşitli cezaevinde tutuklu bulunan 342 silah arkadaşlarına yapılan zulmü belirttiler. Bir ihbar mailiyle başlayan bu operasyonların hepsinin atılma yeri Amerika. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu operasyonların arkasında 'Paralel yapı var' diye söyledi. Özel yetkili mahkemelerde görülen ve sonuçlanan davaların incelemelerin yapıldığını, yeniden yargılama yapılacağını, tutuklu ve hükümlü bulunan asker mağdurların mağduriyetlerinin giderileceğini açıkladı. Bu açıklamanın altına ben de imza atıyorum. Adalet Bakanı da yerel seçimlerden sonra bu konuda komisyon kurulacağını belirtti. İktidar ve muhalefet partileri TBMM'de bir an önce komisyon kursun. Yeniden yargılama olsun. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, en büyük darbe Balyoz vasıtası ile vurulmuştur. 323 silah arkadaşım bu dava kapsamında ceza almıştır. Şu anda cezaevinde tutuklu olarak bulunmaktadırlar. Ama inanıyorum ki, onların da özgürlüğü yakındır. Bütün silah arkadaşlarımın en yakın zamanda bizlerle beraber olacağına yürekten inanıyorum. En son arkadaşım çıkana kadar bunun takipçisi olacağım.

Haberin Devamı

‘EMRAH’LAR KARIŞTI

Özellikle Balyoz davası ve diğerleri için önemli olan 5 No’lu harddisktir. Gölcük'teki aramada diski savcı, 6 Aralık 2010'da sanki kendi eliyle koymuş gibi buldu. Özellikle Balyoz ve tüm askeri davalarda bu harddiskin bulunmasıyla operasyonlar başladı. O belgeleri oraya kim koydu? Belgeyi koyan bir asker mi? Bu asker bir an önce bulunmalıdır. Bu askerin bulunması yeniden yargılamanın önünü açar. Kumpasçılar ortaya çıkarılmalı. İstanbul ve İzmir'de kamuoyu tarafından bilinen 'casusluk' davaları açıldı. İstanbul davasında 43 kişi ceza aldı. İstanbul ve İzmir'deki bu davalar ortaktır. İstanbul'daki davada Emrah Kahraman'ın evi yerine Emrah Küçükakın'ın evinde arama yapıldı. Bu kişinin evinde Emrah Kahraman'a ait bazı dökümanlar bulundu. Bunu biri Türk milletine açıklasın. İzmir'de süren davada ise (Gizli bilgi belge bulundurma) 357 sanıktan 317'si asker. Bu davada da 5 silah arkadaşım tutuklu bulunuyor. Bu dava da ABD'den savcıya gelen bir ihbar mailiyle başladı. Bu savcı 1.5 yıl sonra suç yok diye dava açmadı. Bir gün sonra onun yerine atanan savcı ise hemen operasyonlara başladı. Geçen hafta İzmir'de görülen davada, savcı örnek bir mütalaa verdi. Savcı, sanıklar dijital verilerle suçlanamaz diye hepsinin tahliyesini istedi. 5 arkadaşım daha bırakıldı. Ama daha sonra bu savcı da görevden alındı. Türkiye'de bu tür hakim ve savcılar da var.

Haberin Devamı

EMPATİ YAPSINLAR

Bizleri bir de gizli tanıklar yakıyor. Hurşit Tolon, Levent Ersöz ve Muzaffer Tekin de bu tanıkların kurbanı oldu. Herkesi kendini bu askerlerin ailelerinin yerine koymaya çağırıyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri özellikle Balyoz ve Ergenekon davalarında vuruldu. Balyoz davasında ceza alan tek kadın asker Albay Berna Dönmez'dir. 84 yaşında olan annesi ile 87 yaşında olan babası beni ziyarete geldi. Dertlerini anlattılar. Bu insanlar eziyet çekiyor. Lütfen sorumlular empati yapsın. Cezaevindeki tüm silah arkadaşlarım hürriyetine kavuşana kadar bize rahat uyumak yok."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!