Cihatçı kızlar için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

Cihatçı kızlar için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:45

10 Nisan’da Viyana’da ortadan kaybolan ve Suriye’ye cihada gittikleri öne sürülen Samra Kesinoviç (16) ve Sabina Selimoviç (15), Avrupa’da yaşanan bir dramı yeniden gündeme taşıdılar. Uluslararası polis teşkilatı Interpol’ün arama başlattığı kayıp genç kızlar için Türkiye ve Avusturya istihbaratı da ortak çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI polis teşkilatı Interpol’ün bulunmaları için fotoğraflarını yayınladığı iki genç kız modern görünümleriyle dikkat çekiyor. 16 yaşındaki Samra kumral saçlarını at kuyruğu olarak arkada toplamış, kameraya gülümsüyor. 15 yaşındaki arkadaşı Sabina Selimoviç de çektiği selfie de belli ki mutlu. Ama şimdi ikisi de Suriye’deki iç savaşın yeni yüzlerinden oldu. İki genç kızın İstanbul üzerinden Adana’ya geçip oradan Suriye’deki cihatçılara katıldığı öne sürülüyor. Facebook’ta iki gencin çarşaflı fotoğrafları ortaya çıktı. Kızlarla ilişkilendirilen Kalaşnikoflu bazı fotoğrafların ise zaten bir süredir internette dolaştığı anlaşılıyor. 1990’larda Bosna’daki savaştan kaçarak Avusturya’ya yerleşen ailelerin kızları olan iki arkadaştan 10 Nisan’dan beri doğru dürüst haber alınamıyor. Avusturya’da yayınlanan Krone Gazetesi’ne göre Sabina ve Samra, geride bıraktıkları veda mektubunda “Savaş için Suriye’ye gideceğiz, İslam için savaşacağız. Cennette buluşuruz” diyor. Kızların Facebook sayfalarında da benzer ifadeler dikkat çekiyor. “Suriye’de sizi ne bekliyor” diye bir soruya, “Allah yolunda can vermek” notu düşülmüş. Kayıp genç kızlar, evlediklerini de iddia ediyor. Aileler bu ifadelerin gerçekten de iki arkadaştan olup olmadığı konusunda şüpheli. İki genç kız için Türkiye ve Avusturya istihbarat birimleri de ortak çalışma yürütmeye başladı. Türk birimler, yerel kaynaklar üzerinden sınırın Suriye tarafında alan taraması da yapıyor. Kaynaklar, 10 Nisan’da Viyana’dan İstanbul’a gelen kızlara bu seyahatte kim veya kimlerin refakat ettiklerinin bulunmaya çalışıldığı belirttiler. Sabina’nın 14 Nisan’da tekrar çıkış yaptığı anlaşılırken, Samra’nın çıkış yaptığına ilişkin bir bulgu bulunmuyor.

Haberin Devamı

Tuzağa mı düşürüldüler

Sabina ve Samra’nın durumu istisnai değil. Krone Gazetesi’ne göre sadece Avusturya’da 100’den fazla kişi cihatçılar tarafından Suriye’deki içsavaşa katılmaya ikna edilmiş. Avusturya’da normal bir hayat sürerken Altun Alem Camisi’ni ziyaret etmeye başlayan Sabina ve Samra’nın orada radikal Selefist Ebu Teyma ile tanışıp etkilenmiş olabileceği öne sürüldü.

Haberin Devamı

Cihatçı kızlar için işbirliği

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!