Ukrayna’da Paskalya ateşkesi

Güncelleme Tarihi:

Ukrayna’da Paskalya ateşkesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:45

UKRAYNA Dışişleri Bakanı Andriy Deşçitsia, Cenevre’de perşembe günü ABD, Rusya, AB ve Ukrayna arasında yapılan anlaşmaya rağmen ülkenin doğusunda işgal ettikleri hükümet binalarını terk etmeyen Rus yanlısı silahlı milislere karşı yürüttükleri operasyonları, Paskalya yortusu nedeniyle askıya aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

BBC’ye konuşan Bakan, operasyonların amacının halkı korumak ve hayatın normale dönmesini sağlamak olduğunu belirterek “Ama Paskalya nedeniyle terörle mücadele operasyonlarına ara veriyoruz. Bu aşamada onlara karşı güç kullanmayacağız” dedi. Bakan ayrıca, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü’nün ayrılıkçılarla müzakereye oturmaya hazır olduğunu, başkent Kiev’de Maidan’daki eylemlerin ise belediye izniyle yapıldığını ve yasal olduğunu da söyledi.

Putin yine konuştu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise dün Rus televizyonunda yayınlanan “Cumartesi haberleri” adlı programda Rusya ve Batı arasında ilişkilerin normalleşmesini engelleyecek herhangi bir gerekçe görmediğini söyleyerek “İlişkilerin düzelmesi Moskova’ya bağlı değil ya da sadece bize bağlı değil. Ortaklarımıza bağlı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!