5.5 milyon liralık gençlik festivali

Güncelleme Tarihi:

5.5 milyon liralık gençlik festivali
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:39

KOÇ Topluluğu’nun desteğiyle düzenlenen ve üniversiteli sporcuların rekabetine sahne olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları 21 Nisan’da İzmir Ege Üniversitesi’nde başlayacak ve 10 ilde gerçekleşecek finaller, 18 Mayıs’ta Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde sona erecek.

Haberin Devamı

Yıl boyunca 46 branşta 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcunun yarıştığı Koç Fest’te finale kalan 5 bin sporcunun finale kalacağını belirten Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “Üniversitelerde olimpiyat rüzgarı esecek. Koç Fest 9 yılda üniversite sporlarına olan ilgiyi önemli ölçüde artırdı. Bu yıla kadar üniversite kampüslerine yayılan etkinliklerimizi, bu yıl spor salonlarına taşıyarak stratejik bir adım atıyoruz”dedi. Spora yapılan yatırımın topluma yatırım olduğuna inandıklarını ifade eden Kızıl, Koç Topluluğu’nun sporun yaygınlaştırılması için başta Koç Fest olmak üzere birçok projeye destek verdiğini belirtti. Bu yıl Koç Fest için 5,5 milyon TL bütçe ayırdıklarını açıklayan Kızıl, Koç Topluluğu şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford, Koçtaş, Opet, Setur, Tat, Tüpraş, Tanı, Fiat ve Yapı Kredi’nin de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Fest’e destek verdiğini kaydetti.

10 İLDE FİNAL

Haberin Devamı

Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcunun 46 branşta yarıştığı Koç Fest’in finallerinin, 21 Nisan’da Ege Üniversitesi’nde başlayacağını anlatan Kızıl, “Futbol, basketbol, atletizm, yüzme, voleybol, hentbol gibi popüler branşların yanı sıra dünyada da yeni gelişen speed badminton, spor tırmanışı, oryantiring gibi spor dallarına da yer verilecek. Koç Fest’te bu yıl final müsabakaları 10 ilde gerçekleşecek. 28 gün sürecek finallerde 5 bin sporcu ter dökecek. Koç Fest finallerinin bu yıl ev sahipliğini; İzmir, Mersin, Kahramanmaraş, Malatya, Tokat, Zonguldak, Tekirdağ, Kütahya, Konya ve Kayseri yapacak. Büyük finalin Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde gerçekleşeceği Koç Fest, 15 Mayıs’ta sona erecek” diye konuştu.

Yurt dışında büyük başarı

TÜRKİYE Koç Fest Üniversite Spor Oyunları’na hem sporcu hem de izleyici olarak katılımın her geçen yıl arttığını belirten Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer, bu ilginin başarıyı da beraberinde getirdiğini söyledi. Koç Fest şampiyonlarının Türkiye’yi yurt dışındaki spor organizasyonlarında da başarıyla temsil ettiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Kemal Tamer, geçen yıl Koç Fest şampiyonu olan takımların ve bireysel sporcuların Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda ve Avrupa Üniversite Şampiyonaları’nda toplam 4 altın, 9 bronz ve 8 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Kemal Tamer, ‘Sporcularımıza yeterli tesis ve eğitim olanaklarını sağladığımız müddetçe başarılarımız katlanarak artacaktır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!