Üzerine kale direği devrilen asker şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Üzerine kale direği devrilen asker şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 17:17

ORDU’da eğitim yaptığı sırada portatif kale direğinin üzerine devrilmesi sonucu yaralanan jandarma er 21 yaşındaki İdris Solmaz, kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay bu sabah Ordu’nun Altınordu İlçesi Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’ne ait Durugöl Tesisleri’ndeki 2 nolu futbol sahasında meydana geldi. Altınordu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Diyarbakır Silvan nüfusuna kayıtlı, evli ve 2 çocuk babası jandarma er İdris Solmaz, askeri eğitim kapsamında arkadaşlarıyla birlikte görev yaptığı birliğe 3 kilometre uzaklıkta olan futbol sahasında sabah sporu yaparken portatif kale direğine asılarak barfiks çekmeye başladı. Bu sırada direğin devrilmesi sonucu altında kaldı. Göğsüne düşen kale direğin altında kalan er Solmaz ağır yaralandı. Ambulansı ile Ordu Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İdris Solmaz kurtarılamayarak şehit oldu.

Er Solmaz’ın cenazesi daha sonra Ordu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada Cumhuriyet Savcısı’nın ön otopsi işleminin ardından cenazesi tabuta konularak özel cenaze aracıyla otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsi işlemlerinin ardından er İdris Solmaz’ın cenazesinin toprağa verilmek üzere Trabzon’dan uçakla memleketi Diyarbakır Silvan’a gönderileceği belirtildi.

Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak olayın ardından hastaneye giderek bilgi aldı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!