Kuyt'ın şampiyonluk özlemi

Güncelleme Tarihi:

Kuytın şampiyonluk özlemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 15:26

Fenerbahçe’de bugün oynanacak olan Beşiktaş karşılaşmasının kazanılması halinde şampiyonluk resmen gelecek. Bu şampiyonluk belki de kariyerinde bireysel çok sayıda başarı olmasına rağmen hiçbir lig şampiyonluk kazanamayan Dirk Kuyt’ı mutlu edecek.

Haberin Devamı

Sarı lacivertlilerin Hollandalı yıldızı kariyerinde forma giydiği Utrecht, Feyenoord, Liverpool gibi takımlarında şampiyonluğu hiç kazanamamıştı. Defalarca gol kralı olan, yılın futbolcusu seçilen Hollandalı oyuncu şampiyonluk sevincini hiç yaşayamamıştı. İşte bu nedenle başarılı oyuncu için bugün bambaşka anlamlar taşıyor.

Kariyerinde oynadığı takımlarda 544 maçta sahaya çıkıp 198 gol atan Hollandalı yıldız Fenerbahçe’ye gelene kadar sadece Liverpool ile FA Cup’ı kazanmıştı. Fenerbahçe’ye geldikten sonra bu kez Türkiye Kupası sevincini yaşayan Kuyt yine şampiyonluk kazanamamıştı. Yaklaşık 16 yıllık profesyonel kariyerindeki ilk şampiyonluk ise Fenerbahçe ile Kuyt’a nasip olacak. Kuyt için kariyerindeki bu ilkin hemen ardından çok kısa süre sonra bir mutluluk daha yaşanacak. Hollanda Milli Takım formasını 99 kez giyen Kuyt ilk oynanacak milli maçta Edvin Van Der Sar, Frank De Boer, Rafael Van Der Vaart, Van Bronchhorst ve Philipe Cocu’nun ardından Hollanda tarihinde milli formayı 100 kez giyen 6. Futbolcu olma onurunu yakalayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!