Yeni üyeler eski raporu oyladı

Güncelleme Tarihi:

Yeni üyeler eski raporu oyladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2013 faaliyet raporu belediye meclisinde görüşüldü. CHP’nin ret oyu verdiği rapor, oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO’nun 2013 mali yılı faaliyet raporları, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Geçen senenin faaliyet raporu, yüzde 90'ı yeni üyelerden oluşan mecliste oylandı. CHP’nin grup olarak red oyu verdiği rapor, AK Parti ve MHP’nin kabul oylarıyla ve oy çokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in başkanlığında, nisan ayı son oturumunu gerçekleştirdi.

HİZMETTE ALTIN YIL

2013’ün Ankara için hizmette altın yıl olduğunu söyleyen Başkan Gökçek, sinevizyon gösterimi ile faaliyet raporunun sunumunu yaptı. “Ne kadar çok iş yapıldığını pek çok arkadaşın bildiği kanaatinde değilim” diyen Gökçek, “Herkes kendi ilçesini görüyor. Ama pek çok hizmetin farkına varamıyor. 2013, Cumhuriyet tarihinde örnek olan bir hizmet yılı olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİKMEN VADİSİ KANAYAN YARAMIZ

Kentsel dönüşüm çalışmalarını anlatırken Dikmen Vadisi 4 ve 5. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’ne de değinen Gökçek, “Dikmen son etap kanayan bir yaramız. 8 senedir yapılan anlaşmalara rağmen, hak sahiplerine rağmen özellikle yasa dışı hareketlerle projeyi engelleyen bir grup var. Hak sahibi değiller. Her türlü teklifi verdik. Bir dönem çöp toplayanlara verdiler evleri. Şimdi de Suriyelilere verdiler, kira alıyorlar. Biz de bu dönem içinde o evleri ya yıkacağız ya yıkacağız. Geri dönmek mümkün değil” dedi. Gökçek, CHP grubuna “Yapabileceğiniz bir şey varsa aracı olun. Aracı olursanız biz anlaşmaya hazırız” önerisinde bulundu.

KESİKKÖPRÜ’DEN SU VEREBİLİRİZ

Bu yıl yaşanan kuraklığın Kesikköprü’nün gerekliliğini bir kez daha ortaya koyduğunun altını çizen Başkan Gökçek, “Kuraklık devam ederse sibobumuz Kesikköprü. Bu dönemde az az su verdirmeye başlamak istiyorum. Buharlaşmayı ve alt kotlardan su çekmeyi düşündüğünüzde bir yıllık suyumuz var. Yağmurlar başlayana kadar Kesikköprü’den su vermezsek yoksa yine çok sıkıntı çekeriz.”

YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMALIYIZ

CHP Grup Başkan Vekili Doğan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında gerginliklerin oluşturulduğunu, bu gerginliklerden bir an önce çıkılarak hizmete devam edilmesi gerektiğini belirtti ve şunları söyledi: “Yeni bir başlangıç yaparak, daha güzel ve çağdaş bir Ankara için tüm siyasi yargılardan uzak durarak, ötekileştirmenin olmadığı bir platforma ihtiyacımız var. Bizler ön yargısız hizmete odaklanmak istiyoruz.”
MHP Grup Başkan Vekili Ali Metin de, “Ankaralı bu raporu 30 Mart’ta zaten onayladı. Biz de Ankaralının kararına saygı duyarak bu rapora evet diyeceğiz. Ankaralının yararına olan işlere ‘evet’ diyeceğiz ama Ankaralının aleyhine olan işlere karşı çıkacağız” diye konuştu. CHP meclis üyesi Ali Ergin de kentsel dönüşüm projelerinde hak sahiplerinin mağduriyet yaşadığı, saat kulesi ve kapılarının gereksiz olduğu, Ankaralının 15 yıl boyunca metroyu beklediği ve ithal ağaçlar konusunda eleştirilerini sıraladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!