Türkiye’de yatırım Londra’da anlatıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de yatırım Londra’da anlatıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

Türkiye’nin İngiltere Büyükelçiliği, Türkiye’de 125 yıldır Türkiye-İngiltere arasında ticari ve kültürel bir köprü görevi üstlenen İngiliz Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Oxford Business Grup’un işbirliği ve Uluslararası İngiliz Hukuk Firması Ashurst’un ev sahipliğinde “Türkiye’de Yatırım Paneli”nin ikincisi Londra’da düzenlendi.

Haberin Devamı

Panele davetli olarak katılan ve yatırımcı gözüyle kamu özel sektör ortaklığı sürecini, ihale ve sözleşme yapılarını anlatan YDA Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, panelde en ilgi çeken konu başlıklarından birisinin hastane kamu özel sektör ortaklığı modeli olduğunu söyledi. Panelde, Kayseri, Konya ve Manisa şehir hastanelerinin yatırımcı firması olarak, Türk pazarındaki ve uluslararası pazarda kamu özel sektör ortaklığının ana farklarına değinerek, yatırımcı gözüyle kamu özel sektör ortaklığı sürecini anlattığını ifade eden Arslan, şunları söyledi:

YATIRIM YAPMAYA HAZIRLAR

“Yabancı yatırımcıların en çok ilgilendikleri projeler, şehir hastaneleri. Kamu özel ortaklığı modelinde şehir hastaneleri yaklaşık 60 bin yatağa ulaşacak olan ve devletin yapacağı toplam yatırım paketinin 20 milyar dolar mertebesinde olması öngörülen çok büyük bir program. Siyasi iradeden ve Başbakanımızın bu konuya verdiği destekten memnuniyet duyuyorlar. Elbette, uluslararası finans piyasalarının olmazsa olmaz görmek istedikleri bazı kriterler var, bu kriterlerle ilgili müzakereler sürüyor. Aslında en büyük endişeleri de bu sürecin uzamış olması. Sonuçta uluslararası standartlarda kredilendirilebilir bir dokümantasyonun ortaya çıkmasını bekliyorlar. Sermaye fonları, Londra merkezli uluslararası bankalar, tıbbi cihaz tedarikçileri ve yabancı yatırımcıların en merak ettikleri konu bu alanda ilk proje olan Kayseri şehir hastanesi ile ilgili süreç oldu. Yatırımcı olarak bizim uluslararası standartlarda bir dokümantasyonda el sıkışabileceğimize olan inancımız onları da rahatlattı. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, inanıyorlar ama artık görmek istiyorlar ve uluslararası standartlardaki dokümantasyonu görürlerse yatırım yapmaya çok hazırlar. Önümüzdeki günlerde bu konuda atılacak somut adımlarla, bunu hep birlikte göreceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!