Bu işte bir gariplik var

Güncelleme Tarihi:

Bu işte bir gariplik var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 14:34

Bugünkü The Sun Gazetesi’nin birinci sayfa özel manşet haberine göre bir amatör koşucu ilk 13 mili 2 saat 7 dakikada ikinci 13 mili 1 saat 1 dakikada koşunca soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

The Sun Gazetesi'nin birinci sayfadan "Derecelerine üçkağıt at" manşetli haberinde, Londra Maratonu'nda koşan bir koşucunun ilk 13 mili 2 saat 7 dakikada kalan ikinci ve son 13 mili ise 1 saat 1 dakika gibi süper hızla koşması şüpheli bulunarak koşucuya "sahtekarlık soruşturması" açıldı.

Tanınmamış bir amatör koşucunun iki Olimpiyat altın madalya sahibi Mo Farah'tan ikinci 13 milde daha hızlı koşması, tüm gözleri bu atlete çevirdi. 34 yaşındaki Jason Scotland-Williams'ı maraton sonucu soruşturan organizatörler, ilk 13 mil ile ikinci 13 mil sonuçlarını karşılaştırınca şoke oldular.

Sunucu inanılmaz bulan The Sun, "Amatör Mo'yu yarışın ikinci yarısında geçti" başlıklı yazısında amatör koşucunun süper hızlı bir koşu çıkartmasını şüpheli buldu. Amatör koşucunun bir barikatın üzerinden atlayıp koştuğu ve mesafeyi yaklaşık 10 mil düşürmüş olabileceği iddiasına yer veren gazete, Jason Scotland-Wlliams'ın ilk 13 mili bir amatör için normak sayılacak bir zamanda koştuğunu yazdı. Gelgelelim ikinci 13 mili dünya rekorundan iki dakika az gibi inanılmaz bir sürede tamamlaması tüm şüpheleri üzerine çekti.

V for Vendatta filminde kullanılan bir maskeyle koşan koşucunun geçen yıl Londra Maratonu'nu 7 saat 24 dakikada 34,110. olarak bitirdiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!