Ateş'in yakınları cenazenin getirilmesi için yardım istedi

Güncelleme Tarihi:

Ateşin yakınları cenazenin getirilmesi için yardım istedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 13:44

Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası yakınlarında, Yunan sahil güvenlik ekiplerinin kaçak taşıdığından şüphelenerek ateş açması sonucu hayatını kaybettiği bildirilen Türk kaptan Mustafa Ateş'in yakınları, cenazenin getirilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Bodrum'da bir grup kaptan ve Yunanistan'ın Kos (İstanköy) Adası'nda hayatını kaybettiği belirtilen Mustafa Ateş'in (29) yakınları, Tepecik Meydanı'nda toplandı. Mustafa Ateş'in ağabeyi Mehmet Ateş, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin pasaportu bulunduğunu ve kimliği üzerinde bulunmasına rağmen Yunan ekipleri tarafından ateş açıldığını öne sürdü.

Silahı olmayan bir insana ateş açılmasına anlam veremediklerini ifade eden Ateş, "Bu ABD vatandaşı olsaydı ortalık çalkalanırdı. Bizim sahil güvenlik ekiplerimiz bir Yunan kaptanını vursaydı dünya çalkalanırdı. Ölen Türk vatandaşı. Bu kurşun sadece kardeşime değil tüm Türk kaptanlarına sıkıldı" dedi. Kardeşinin insan kaçakçılığı yaptığı yönünde net bilgi bulunmadığını savunan Ateş, "Kardeşim İngilizce öğreniyordu. Kendini geliştirmek için çalışıyordu" diye konuştu. Ateş, cenazeyi biran önce Türkiye'ye getirmek istediklerini, bu konuda da yetkililerden destek beklediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Mustafa Ateş'in diğer ağabeyi Murat Ateş ise kardeşinin vücuduna isabet eden 3 kurşunla hayatını kaybettiğini öğrendiklerini, cenazenin ise hala kendilerine teslim edilmediğini kaydetti. Ateş, cenazenin getirilmesinin salı gününe ertelendiğini söyledi. Basın açıklamasının ardından Bodrum Liman Başkanlığına kadar yürüyen grup, daha sonra olaysız dağıldı. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Kos (İstanköy) Adası'nın doğusunda yer alan Psalidi bölgesinde, 15 Nisan'da kaçak taşıdığından şüphelenilen bir tekneye ateş açmış, olayda bir kişi hayatını kaybetmişti. Ölen kişinin 29 yaşındaki Mustafa Ateş olduğu öğrenilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!