Çocuklar 23 Nisan’da doyasıya eğlenecek

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar 23 Nisan’da doyasıya eğlenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 13:19

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda onlarca seçenekçocukları bekliyor. Dünya çocuklarının biraraya geleceği günde tiyatrodan atölyelere, sinemadan konsere kadar birçok alternatif bulunuyor.

Haberin Devamı

Hayvanat Bahçesi müzikali 3 Mayıs’ta: Hayvanat Bahçesi müzikali 3 Mayıs’ta İstanbul KKM Gazanfer Özcan Sahnesi’nde oynanacak. Win adlı ayı karakterinin başrolde olduğu müzikalde arkadaşları Tiggy, Tavşan, Eeyo, Aslan, Arı ve Kedi ile birlikte raydan çıkan bir yolculuk anlatılıyor. Müzikalin biletleri ise Biletix’te.

Barış Manço şarkılarıyla çocuklarla olacak: Keremcem, Barış Manço, Caillou 23 Nisan Çocuk Festivali’nde biraraya gelecek. Küçük Çiftlik Park’ta düzenlenecek programda gösteriler, workshoplar ve oyunlar olacak. Keremcem ve Emir Yargın’ın yanı sıra Barış İçin Müzik ve okul grupları da sahne alacak. Ayrıca Barış Manço da hologram teknolojisi kullanılarak en sevilen şarkılarıyla yeniden çocuklar ile buluşacak. Uzman pedagog, çocuk terapisti, psikolog ve danışmanlardan oluşan 40 kişilik bir ekip tarafından hazırlanan festival, Caillou’nun müzikli interaktif gösterisi, dev masal kitapları, masal labirenti, düşünce gücüyle araba yarışı, çocuk tiyatrosu, palyaço ve kukla gösterisi, animasyonlar, resim atölyeleri ve ritim gösterileriyle renklenecek. Bilet fiyatları ve ayrıntılar ise Biletix’te.

Hayalin Yedi Rengi:
İstanbul Modern 9’uncu Çocuk Şenliği kapsamında “Hayalin Yedi Rengi” programıyla bayramı kutlayacak. Garanti Bankası’nın katkılarıyla 22 – 27 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinliğe 3 bin çocuk katılacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek şenlik pazartesi hariç hafta içi her gün saat 10.00- 16.30 hafta sonu ise 10.00-16.00 arasında.

Suluboya tekniği öğretilecek: 6 -12 yaş arası çocuklar, Akbank Sanat Çağdaş Sanat Atölyesi’nde eğitmen gözetiminde Sarkis’in su içinde suluboya tekniğini öğrenip, çalışacak. 24 - 26 Nisan’da düzenlenecek programın biletleri Biletix’de.

Theo Hasselo’nun heykel açılışı: Çocuklar için tahta oyuncak yapan Hollandalı Theo Hasselo’nun heykel açılışı 23 Nisan’da İstanbul Oyuncak Müzesi’nde yapılacak. Müzeyi 0-15 yaş arasında çocuklar ücretsiz gezerek, 13:00-15:30 saatleri arasındaki etkinliklere katılabilecek.

Bilim eğlenerek öğrenilecek: 7-10 yaş grubu çocuklara yönelik BJK Koleji Bilim Müzesi’nde “Eğlenceli Bilim” atölye çalışmaları yapılacak. 20 kişilik kontenjanı bulunan 27 Nisan’da düzenlenecek atölyenin biletleri Biletix’te.

Dans ederek kutlayacaklar: Nesin Vakfı, çocukların eğlenerek birgün geçirmesi amacıyla saat 14:00 ile 19:00 arasında bir etkinlik düzenleyecek. Ailelerin de katılabileceği programda oyunlar sergilenecek, dans gösterileri yapılacak. Saat 12.00’de Taksim AKM önünden kalkacak servisler ile katılımcılara ücretsiz ulaşım verilecek.

Keloğlan’ın maceraları: Ankara Çocuk Tiyatrosu oyuncuları “Keloğlan” oyunu ile 24 Mayıs’ta ODTÜ Kemal Kurdaş Salonu’nda olacak. Annesinin sözünü dinlemeyen Keloğlan’ın maceralarının anlatılacağı etkinliğin biletleri Biletix’ten alınabilir.

Sevimli kahramanlar iş başında: Köstebekgiller Boyo’nun Rüyası Türkiye turnesine çıkıyor. Boyo, Süslü ve Kösteban Bay Melodi’nin sihirli müzik kutusunun içine girmesiyle başlayan hikaye, kahramanların efsanevi “Kurma Kolu”nu bulup evlerine dönmeye çalışırken kötü kalpli kraliçe ve Bay Melodi’nin onlara engel olma serüvenini anlatıyor. 26 Nisan’da İzmir AKM Adnan Saygun Salonu’nda izleyicileri ile buluşacak oyunun ayrıntılar ise Biletix’te.

Disney Perileri çocuklarla: Çocuklar ve aileleri Disney Periler serisinin yeni filmi “Tinker Bell ve Korsan Peri”i izleme fırsatı bulacak. Migros işbirliğiyle gerçekleştirilecek kampanya kapsamında, 23 Nisan akşamına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir’deki Migros mağazalarından Money Club kartıyla 10 TL’lik Honeybana Balparmak, Huggies ve Danone’un Disney lisanslı ürünlerinden satın alanlara filmin ön gösterimine iki kişilik bilet hediye edilecek.

“Ormanda Karmaşa” 25 Nisan’da vizyonda: 25 Nisan’da gösterime girecek 3 boyutlu “Ormanda Karmaşa” Manu ve Sacha’nın maceralarını anlatıyor. Film, Meksika yağmur ormanında yaşayan iki küçük rakunun hikayesini konu alıyor.

“Cesur Karabatak” çocuklarla buluşacak: Çocuk oyunu “Cesur Karabatak” 19-27 Nisan tarihleri arasında Kanyon’da izleyici ile buluşacak. Blacklight gösteri tekniği ile hazırlanan film denizin derinlerini görmek isteyen kahraman Karabatak’ın arkadaşlık, yardımlaşma ve cesaretini konu alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!