İngiliz cihatçı Suriye'de öldü

Güncelleme Tarihi:

İngiliz cihatçı Suriyede öldü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 12:12

İngiltere'nin Brighton şehrinde yaşayan Abubaker Deghayes, Suriye'ye savaşmaya giden 18 yaşındaki oğlunun öldüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Polise haber veren Deghayes, oğlu Abdullah'ın ölüm haberini Facebook'tan aldığını belirtti. Deghayes, oğlunun "diktatör Beşar Esad'a karşı savaşmaya" gittiğini ve Keseb'deki çatışmalarda hayatını kaybettiğini ifade etti. Oğlunun diğer erkek kardeşleriyle birlikte Suriye'ye gittiğini söyleyen baba Deghayes, çocuklarının ne annesinden ne de kendisinden izin aldığını, ancak onların "terörist" olmadıklarını belirtti.
Oğullardan birinin yaralandığını, diğerinin ise iyi durumda olduğunu söyleyen baba, "Ben oğullarımı asla savaşmaya teşvik etmedim. Kendi özgür iradeleriyle bu kararı verdiler. Umarım Abdullah huzura kavuşmuştur" dedi. Oğlunu kaybettiği için üzgün olduğunu dile getiren baba Deghayes, "Bir yandan da adaletin peşinden gittiği için içim biraz rahatlıyor" dedi.

İngiliz cihatçı Suriyede öldü


BABASI TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİ KAMPLARINDA ÇALIŞTI
İngiltere Dış İlişkiler sözcüsü, durumdan haberdar olduklarını ve Suriye'de bu kişileri aradıklarını söylediler.
Abdullah'ın Brighton şehrinde üniversiteye gidecekken vazgeçtiği ve Ocak ayında Suriye'ye gittiği belirtiliyor.
Baba Abubaker Deghayes'in geçen Temmuz ayında uluslararası yardım konvoyunda şoförlük yaptığı, Türkiye sınırındaki kamplarda kalan mültecilere yardım malzemeleri ulaştırdığı öğrenildi.
Bölgede altı ay kalan baba Deghayes'ın, kampların geliştirilmesi için inşaatlarda çalıştığı belirtiliyor.

OMAR DEGHAYES'İN YEĞENİ
Abdullah'ın, Pakistan'da yakalanan ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Guantanamo'daki kampında 2002-2007 yılları arasında tutuklu olarak kalan Omar Deghayes'in yeğeni olduğu bildirildi.
Bir açıklama yayımlayan Omar Deghayes, yeğeninin bambaşka bir yüreği olduğunu söyledi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"Abdullah, Suriye'de giderek büyüyen haksızlığa tahammül edemiyordu. Sadece oturup haberleri izlemeye dayanamıyordu. Onun için para ya da bebekler için süt bağışlamak yeterli değildi. Daha fazlasını yapmak zorunda hissediyordu."
Bugüne kadar Suriye'ye savaşmaya giden yaklaşık 400 İngilizin yaklaşık 20'sinin öldüğü belirtiliyor.
Geçen aylarda terörle mücadele ekipleri, İngiliz cihatçıların Suriye'ye giderek nasıl bomba yapılacağını ve silah kullanılacağını öğrendiklerini, bu durumun endişe yarattığını söylemişlerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!