Konak'ta hedef demokraside rol model olmak

Güncelleme Tarihi:

Konakta hedef demokraside rol model olmak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 11:38

KONAK Belediye Başkanı Sema Pekdaş, yerel yönetimlere rol model olacak yeni bir yapı oluşturmak için çalıştıklarını belirtti. Pekdaş, belediye olarak sadece hizmet üretmeyeceklerini, sosyal ve katılımcı bir demokrasiyi de inşa edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konak İlçe Başkanı Nilüfer Akyüz yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'a makamında ziyarette bulundu. 30 Mart yerel seçimlerini kazanarak Konak'ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı unvanını alan Pekdaş'a yeni dönem için başarılar dileyen Akyüz, CHP ilçe örgütü olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Pekdaş'ın görevi devraldığı ilk günden itibaren dile getirdiği, Konak'ta büyük bir aile olma amacına gönülden destek verdiklerinin altını çizen Akyüz, İzmir'in kalbi Konak'ta klasik belediyecilik anlayışının artık aşıldığını belirterek, "Sema Hanım ilk günden itibaren birleştirici ve herkesi kucaklayan bir anlayışla görevine başladı. Biz de her zaman yanında yer almaktan, Konak'ta oluşan büyük ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyacağız" dedi.

Haberin Devamı

Konakta hedef demokraside rol model olmak

SOSYAL, KATILIMCI, DEMOKRATİK YÖNETİM
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, yerel yönetimde demokrasinin uygulandığı, sosyal, katılımcı bir anlayışı yaşama geçirmek için önce iş barışı ve Konak'ta bir aile yaratma hedefiyle çalıştıklarını belirtti. Pekdaş, CHP Konak İlçe örgütünün de bu çalışma anlayışına katkı koyacağına emin olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:
"Türkiye dinamik, nüfusu genç ve demokrasisi henüz emekleme aşamasında olan bir ülke. Bu anlamda bizim çabalarımız, dayanışmamız ve birlikte mücadele etmemiz önemli. Demokrasi mücadelesine destek vermek açısından yapacağımız çok şey var. Özellikle yerel yönetimde demokrasiyi uygulayarak model oluşturmalıyız. Bu süreçte çalmadık kapı bırakmayalım, herkese ulaşalım. Belediyecilik sadece hizmet yeri değildir; bunun yanında sosyal, katılımcı ve demokrasinin yer aldığı bir belediyecilik oluşturmak gerekiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!