Akli dengesi bozuk kişi, 1 astsubayı daha şehit etti

Güncelleme Tarihi:

Akli dengesi bozuk kişi, 1 astsubayı daha şehit etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 09:49

ÇANAKKALE’nin Biga İlçesi’de, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen 46 yaşındaki Yakup A., Biga Merkez Karakol Komutanı 46 yaşındaki Astsubay İlhan Yıldız’ın ardından, kendisini yakalamak için gelen 41 yaşındaki Astsubay Ömer Yanar’ı da bu sabaha karşı pompalı tüfekle şehit etti. Saldırganın, Astsubay Yanar’ı şehit etmeden önce bir hasmının evine de birkaç el ateş ettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Biga’ya bağlı Sarnıç Köyü’nde, dün saat 21.30 sıralarında, akli dengesi yerinde olmadığı ileri sürülen Yakup A.’nın, eşi Hatice A.’ya şiddet uygulaması üzerine komşuları durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine köye giden Biga Merkez Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş İlhan Yıldız, Yakup A. ile evin bahçesinde konuşarak, bir daha eşine şiddet uygulamaması konusunda uyarılarda bulunup, ikna etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Ancak, bu sırada aralarında tartışma çıktı. Yakup A., elindeki pompalı tüfeği astsubay Yıldız’a doğrultup, ateş etti. Astsubay Yıldız, başına isabet eden saçmalarla olay yerinde şehit olurken, Yakup A. kaçtı.

TEKRAR KÖYE DÖNÜP, DEHŞET SAÇTI

Yakup A., jandarma tarafından aranırken, bugün saat 03.00 sıralarında tekrar döndüğü köyde, bir hasmının evine birkaç el ateş etti. Silah sesini duyan köylülerin haber vermesi üzerine köye jandarma timleri sevkedildi. Bu sırada pusu kurduğu öğrenilen Yakup A., ateş açılan eve gelen jandarma timinde görevli astsubay başçavuş Ömer Yanar’ı da göğsünden pompalı tüfekle şehit etti.

Haberin Devamı

2 astsubayı şehit eden, cinayet suçundan daha önceden sabıkası da olduğu öğrenilen Yakup A.’nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

'GÜVENLİK BİRİMLERİMİZ MÜDAHALE EDERKEN DİKKATLİ OLMALI'

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çanakkale’nin Biga ilçesinde akli dengesi yerinde olmayan Yakup A.’nın iki astsubayı şehit etmesiyle ilgili olarak "Güvenlik birimlerimiz bir şeye müdahale ederken çok dikkatli olmalı” dedi.

Anadolu Jet’in tarifeli uçağıyla saat 10.00’da beraberinde Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altıok ile birlikte Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı Vali Ahmet Altıparmak, AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP), İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve partililer karşıladı. Bakan Efkan Ala, havalimanında sıraya girerek kuyruk oluşturan partililerle tek tek tokalaştı. Hava limanından Vali Ahmet Altıparmak’ın ikametgahına geçen Bakan Ala, ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti. Başkan Sekmen, Oltulu olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya Oltu taşından tespih ve kol düğmesi hediye etti. Başkan Mehmet Sekmen, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'a da tespih verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!