Bir Yusuf masalı

TRABZONSPOR, kendi özüne döndüğünde gerçekten de ayrı bir tat veriyor.

Haberin Devamı

Dün akşam Erciyesspor karşısında sahada olan futbolculardan bir çoğu sezon başından bu yana yedek kulübesine bile giremiyorlardı. Belki çok iddialı bir kadro değil ancak yürekler sahada... Hami Hoca çok akıllıca bir iş yaparak tecrübeli Bosingwa’yı defansın göbeğine yerleştirmiş. İster ‘sigorta’ deyin ister ‘kasko’ deyin, yapmış.
İlk yarıda topla daha çok oynayan ve atak yapmaya çalışan Erciyes, ama deplasmanda nasıl oynanacağını kanıtlayan da Trabzonspor... Tabii ki ilk yarıya damgasını vuran da Yusuf oldu. İki attı, bir attırdı. Hem görevini layığı ile yaptı, hem de maçı ilk yarıda bitiriverdi. Erciyesspor’u dün akşam bitiren Yusuf’tu. Evsahibi, topa daha çok sahip olarak pozisyon bulmaya çalıştı ama o kadar kritik yerlerde top kaybettiler ki, cezası da ağır oldu.

Haberin Devamı

HENRIQUE MÜTHİŞTİ

SKOR üstünlüğünü eline alan Trabzonspor’un sahada keyfine diyecek yok. Savunma çok dikkatli ve skora rağmen rehavete bile kapılmıyor. Belki orta saha biraz daha hareketli ve yaratıcı olabilse skor daha da artacak. Takımın lideri konumundaki Adrian hâlâ vasatın üstüne çıkamıyor. Ama onun açığını Zeki ve Bourceanu kapatarak sorunu gideriyorlar.
İleride ise Henrique gerekenden fazlasını yapıyor. Hâl böyle olunca da ortaya seyredilmesi çok güzel olan Trabzonspor çıkıyor. Keşke bu Trabzonspor sezonun ilk yarısında ortaya çıksaydı da, şimdi Avrupa kupalarını değil de Şampiyonlar Ligi’ni konuşsaydık.

YÜRÜYÜŞE DEVAM

Kaçan balık her zaman büyük olur, o nedenle Trabzon elindekiyle yetinmek zorunda... Kalan tek hedef UEFA Avrupa Ligi ve Trabzon da bunu bırakacak gibi gözükmüyor.
Kayseri Erciyes için ise bu saatten sonra söylenebilecek pek fazla bir söz yok. Maçın ikinci yarısı için de söylenecek fazlaca bir şey yok. Trabzonspor bu sezon hiç olmadığı kadar rahat ve stressizdi. Bir iki maç hariç belki de ilk kez oynadıkları futboldan kendileri de zevk aldı. Zor ve çekişmeli geçmesi beklenen bir maçı Trabzonspor kolaya çevirerek, Avrupa yürüyüşünü devam ettirdi.

Yazarın Tüm Yazıları