Başkana ya davet ya da tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Başkana ya davet ya da tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 00:42

Aziz Yıldırım’ın dosyası İstanbul’a geldi ve infaz süreci başladı. Savcılık önümüzdeki hafta ya yakalama kararı çıkaracak ya da davet yazısı yollayacak. Bu tebligatla birlikte Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Başkanlığı da bitecek.

Haberin Devamı

İTİRAZLARI reddeden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar hakkındaki dosyayı dün İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştırmasıyla, infaz süreci başladı.
Bundan sonraki süreç, kanun ve teamüllere göre şöyle işleyecek:
Mahkeme hızlı bir inceleme yaptıktan sonra pazartesi veya salı günü dosyayı infaz savcılığına gönderecek. Hemen ardından tebligat aşaması başlayacak.

İKİ YOL VAR

1-Ceza usül kanunu, 3 yılı aşkın cezalarda doğrudan yakalama kararı çıkarılmasını öngörüyor.Bu durumda savcı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar için hemen yakalama kararı verebilir.
2-Savcı, konumu ile tutum ve davranışları nedeniyle tutuklama kararına gerek görmeyebilir.
Bu durumda da, Yıldırım’a tebligat yapılır ve davette bulunulur. Savcı bu daveti yaparken, süre tanıyabilir. Bu süre bir kaç gün de olabilir, 10 gün de... sürenin bitiminde Yıldırım, teslim olup cezaevine girer.
Savcı, bir süre tanısa bile bunu tebligatla gerçekleştireceği için, Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Başkanlığı yazıyı aldığı gün resmen sona erecek.

Yeniden yargılama isteyecek

Haberin Devamı

AZİZ Yıldırım’ın avukatı Köksal Bayraktar, yeni deliller ve olayların ortaya çıkması sebeplerine dayanarak, yargılamanın yenilenmesi talebinde bulunacaklarını açıkladı. Anayasa Mahkemesi’ne başvurularının sonucunu beklediklerini belirten Bayraktar, yargılanmanın yenilenmesi talebinin hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

F.BAHÇE’DE NE OLACAK?

1-Yönetim devam edecek. Mah-mut Uslu, Mithat Yenigün veya Ömer Temelli aday olacak.
Yüzde 70
2-Yönetim kurulu topluca istifa edecek. Hem başkanlık, hem de yönetim kurulu seçimi yapılacak.
Yüzde 20
3-Yönetim dışından bir isim üzerinde birleşilecek. O isim yapılacak kongrede Fenerbahçe başkanlığına aday olacak.
Yüzde 10
4-Tüm Fenerbahçelilerin gönlündeki isim, ortaya çıkacak. 2015 yılında Ali Koç koltuğa oturacak.
Yüzde 99

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!