Yeni ‘Yeşil’ler gelecek

Güncelleme Tarihi:

Yeni ‘Yeşil’ler gelecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:33

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni MİT Yasası’nı Anayasa Mahkemesi’ne götüreceklerini belirterek, “12 Eylül askeri darbesinin yapamadığını, şimdi halkın oylarıyla gelmiş bir siyasal iktidar yapıyor, darbecilerden daha ağır bir istihbarat devleti oluşturuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde konuşan Kılıçdaroğlu, “MİT’e yurtiçinde ve dışında operasyon yapma yetkisi verildi. Ne demek bu? Yani adam öldürme yetkisi veriyoruz. Yeni ‘Yeşil’ler çıkacak. Her türlü silah verilecek ve ‘Buyur git sen operasyonu yap’ denilecek” iddiasında bulundu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

İNSANLAR SESLERİNİ ÇIKARMASIN

“MİT Yasası, 12 Eylül dönemine uygun hazırlanmıştı. Yetersiz görünüyordu bu hükümet tarafından. ‘Darbenin tortularını ortadan kaldıralım’ derken, daha ağır yaptırımlar Türkiye’nin gündemine geldi. Bakanlar Kurulu’nda konuşulmadan, AKP’li 2 milletvekilinin teklifi ve ‘oldu bitti’ içinde geçirildi.

17 ARALIK ÖRTÜLMEYECEK

Fişleme yapıyorlardı, yasa dışıydı; şimdi yasal olarak dinleme, fişleme yetkisi aldılar. Bir ülkenin insanları fişleniyorsa demokrasi yok demektir. Yapılan düzenlemeyle artık hiçbir soruşturma MİT için gizli değil. 17 Aralık Operasyonu’nu örtme girişimi mi acaba bunlar? Buna izin veremeyeceğiz. Bir gazetemiz CHP milletvekillerinin nasıl fişlendiğine dair belgeleri yayınladı, üstelik bu yasa daha yokken. Suçtu, şimdi onları yasal hale getirdiler.

Haberin Devamı

TİCARİ SIR BİTTİ

Ticari sır bitti. Yabancı sermaye niye gelecek Türkiye’ye? İşçinin parasıyla gazeteye ilan veren sendika, altına lüks araçlar alıp eğlenen sendika liderleri... Demokrasinin bittiği gün siz zaten biteceksiniz, şimdi konuşmuyorsunuz, bundan sonra zaten hiç konuşamayacaksınız. İşveren kuruluşlarının tepe örgütü var, TOBB. Hukukun üstünlüğünü savunmaktan aciz hale gelmiş durumda, ticari sır kavramı elinizden alınıyor, bilançolarınıza her türlü müdahale yapılıyor. Neden konuşmuyorsunuz? Geldiğimiz noktaya baksınlar, tarihin hiçbir döneminde bu kadar yalnızlaşan bir Türkiye hiç olmadı.

OSMANLI MEDRESELERİ DAHA CESURDU

Anayasaya aykırılığı denetleyen Anayasa Mahkemesi, milli olmamakla suçlanıyor. Üniversiteler olup bitenler karşısında sessiz. Bu üniversiteleri affetmek mümkün değil. Osmanlı’nın medreseleri daha cesurdu. Tabelalarındaki üniversiteyi kaldırsınlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!