İtalyan işi

İşi ustasından öğrenin. Yaza en çok yakışan, en şık, en karizmatik stilin sahibi, Akdeniz erkeği.

Haberin Devamı

Alışverişe çıkmadan önce Mancini’den Al Pacino’ya farklı İtalyan tarzlarını yakalama rehberine göz atın.

“İtalyanlar bu işi biliyor” cümlesini sıkça duymuşsunuzdur. Moda ve İtalyanlar ayrılmaz ikili gibidirler. Tasarımcısından sokaktaki İtalyan erkeğinin stiline kadar her şey özenli ve düzenlidir. İtalya’nın büyük şehirlerini ziyaret edenler bilirler. İtalyan erkeği tüm dünya erkeklerinden farklı olarak stil gözü gelişmiş olarak doğar. Rekabete kalkışmayın.
İtalyan stili, İtalyan erkeği ülkemiz erkeklerinin kendine en yakın bulduğu stildir. Bunun en büyük sebebi benzer yaşam tarzı, eğilimler ve benzer kültüre sahip olmamız ve aynı zamanda mevsimsel özelliklerin, yaşadığımız coğrafik konumun çok benzemesidir. Akdenizli erkek yazın iddialı, tiril tiril, hafif ve renkli giyinmeyi sever. Keten kumaşlar, renkli pantolonlar, çizgili espadril, polo yaka tişörtler, bermuda, mendil, spor-fit ceketler ve hasır kemerler İtalyan tarzın parçalarıdır.
Enine çizgi, denizci deseni ve marin stili de İtalya’nın sahil şeridinden, Sicilya’dan ve diğer küçük adalarından fırlamıştır.

Haberin Devamı

İtalyan modasının ana hatlarına kısaca

Polo yaka tişört

Renkli polo yaka ve bermuda kombini, ayrıca polo yaka ve tek koton ceket ya da polo yaka tişört ve takım elbise kombini yapabilirseniz bu iş tamam demektir. Polo yaka renkli çizgili tişörtler için bakınız: Tommy Hilfiger, Fred Perry, Gap, D’s Damat, Facconable,
W Collection, The Original Penguin, Hugo Boss ve Network

Kısa kollu keten gömlek

Renkli, desenli ya da çizgili olsun, uçuk ve pastel renklerde keten gömlekler en pratik kombine edilen İparçadır. Bermudalarınız ve boynunuza bağlayacağınız ipek mendille tam bir İtalyan olabilirsiniz. Koton, Vakko, Scotch&Soda,
Armani’ ye uğrayın.

Göz atalım

Renkli koton pantolon ve bermuda

Renk derken gerçekten canlı renkleri ima ediyorum. Parlak ve açık tonları tercih edin. Amerikan stilinden ayırmak için yapacağınız şey, paçalarını kıvırmak ve çorapsız espadrille giymek olacaktır. H&M, Mavi, Levi’s, Dockers, Pierre Cardin’e göz atın.

Haberin Devamı

Spor astarsız ince keten- koton blazer

Bu ceketler için birinci şart hafif, astarsız ve kaliteli kumaştan olmasıdır. Ceketleri dar gömlek ve bermudayla giyerseniz yine bir İtalyan stili yapmış olacaksınız. Beymen Club, Tween, Zara, Dolce&Gabbana, Que ve Gucci’ye bakabilirsiniz.

En iyi örnekler kimler?

İtalyan stili için referans alacağınız çokça ikon, sinema filmi, sanatçı ve tasarımcı var. Örneğin ‘Yetenekli Bay Ripley’ filmi İtalya’nın güney sahillerinde ve Roma- Venedik şehirlerinde geçen 1950’lerin casual-şık İtalyan erkek stilini bize yansıtan bir başyapıt. Ayrıca ‘La Grande Bellezza’ bu senenin en iyi yabancı film Oscar’ını kazanan ve başrol oyuncusunun bize biraz daha ağırbaşlı bir İtalyan stilini veren filmlerdendir. Galatasaray’ın teknik direktörü Mancini de smart-casual stili günümüzün İtalyan stilini bize yansıtır. Referansları çoğaltmak mümkün. İtalya’nın en büyük stil ikonu Marcello Mastroianni’yle oturmuş bir klasik İtalyan stilini ya da ‘Baba’ serisindeki Marlon Brando Al Pacino’nun Sicilyalı Amerikan-İtalyan stilini görebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları