‘Sayfiye’den yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Sayfiye’den yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

DÜNYANIN en büyük 250 müteahhidi arasında yer alan Rönesans, İstanbul’daki ilk projesi için Kartal’ı seçti.

Haberin Devamı

75 milyon dolar hasılat beklenen ‘Sayfiye’ projesinin 18 ayda tamamlanması bekleniyor.

7 milyar lira aktif büyüklüğe sahip Rönesans Gayrimenkul İstanbul’a girişini Kartal’dan yaptı. Alışveriş merkezi, ofis ve ticari yatırım konusunda tecrübeli olan şirket İstanbul’daki ilk konut yatırımı için eski sayfiye bölgesini seçti ve projesine Sayfiye adını verdi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, 3 blokta 276 konuta yer verilen projenin 18 ayda tamamlanacağını söyledi. Geniş balkon, teras ve kat bahçelerine sahip dairelerin yer aldığı projenin yaklaşık 14 bin metrekare arsa üzerine inşa edildiğini belirten Dinçer, “Daire büyüklükleri 68 ila 186 metrekare arasında değişirken, metrekaresi 3 bin liradan satılıyor. 2 haftada 3 bin talep aldık” dedi.

İZMİR’E UZANACAK

Konuta yatırıma devam edeceklerini söyleyen Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, “Rönesans Gayrimenkul’ün uzun yıllara dayanan tecrübesini konut sektörüne taşıyarak, Rönesans Konut’u kurduk. Rusya portföyümüzle birlikte tamamlanmış ve devam etmekte olan konut projelerimizin toplam değeri 1.5 milyar dolara ulaştı” dedi.
Daha önce Ankara’da konut projesi geliştirdiklerini söyleyen Ilıcak, yılsonunda Maltepe’de 550 konut satışa sunacaklarını dile getirdi. Ilıcak, 2015 yılında ise Doğan Grubu ve Tekfen gibi ortaklarla İzmir Konak ve İzmir Turan’daki iki ayrı proje hayata geçireceklerini söyledi. Holding olarak 31 Aralık 2013 itibariyle toplam aktif büyüklüklerinin bir önceki yıla göre yüzde 76 artarak 12 milyar TL’ye; konsolide cironun ise yüzde 73 artışla 4.5 milyar TL’ye ulaştığını söyleyen Ilıcak, Dünyanın En Büyük Uluslararası Yüklenici Şirketleri listesinde 2013 yılında 64’üncü sıraya yükseldiklerini belirtti.

Haberin Devamı

Şirket avında

GEÇTİĞİMİZ sene Avusturya merkezli Hergiswill firmasını satın aldıklarını belirten İpek Ilıcak, “Bu satın alım ile dünyanın en uzun tüneli olan ve Alp Dağları’nın altından geçerek İsviçre’yi İtalya’ya bağlayan 57 kilometre uzunluğundaki Gotthard Tüneli inşaat projesinde yer aldık. Avrupa’da fırsatları değerlendirip yeni şirket alımları planlıyoruz” dedi.


Bahçeli eve talep yüksek

Haberin Devamı

DEKAR DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, İstanbul’da bahçeli evlere talebin olduğunu ancak arz noktasında sorun yaşandığını söyledi. Arsa fiyatlarının yüksekliği nedeniyle bahçeli ev inşasının zor olduğunu belirten Kuzu, şirket olarak Bahçeşehir’de 500 bahçeli ev sattıklarını söyledi. 100 dairelik Asmalı Sokaklar projesini satışa çıkardıklarını belirten Kuzu, Bahçeşehir ve Beylikdüzü ilçelerinde yaklaşık 1200 bahçeli ev konseptine ait proje geliştireceklerini dile getirdi.

YARISINI SATTI

Şirketin 22 dönüm arsada inşa ettiği Asmalı Sokaklar projesi 50 milyon liraya mal olacak. Her evin kendisine ait 40 ile 200 metrekare arasında bahçesi bulunan projede daire fiyatları 424 bin lira ile 830 bin lira arasında değişiyor. Kuzu, Mayıs 2015’te tamamlanmasını öngördükleri projede dairelerin yarısını sattıklarını dile getirdi.

BAHÇE KAZANDIRIYOR

Salih Kuzu, son 10 yıllık dönemde bahçeli evin normale göre getiri bakımından arayı açtığını gördüklerini belirterek, “2 yıllık süreçte Bahçeşehir’de tamamladığımız Asmalı Evler projesindeki daireler yüzde 100 oranında prim sağladı” dedi. Bahçeli evlerin büyük ve pahalı evler olarak algılanmasını eleştiren Kuzu, “Uygun metrekarelerde üretim yapılırsa ulaşılabilir fiyatla bahçeli evler hayata geçebilir. Şirket olarak bundan sonra da şehrin gelişim çeperlerinde bahçeli ev yapmaya devam edeceğiz. Eğer ulaşım yatırımları yapılırsa Trakya bölgesine doğru yöneliriz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!