Dev potansiyel

Güncelleme Tarihi:

Dev potansiyel
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:43

Carlson Rezidor Otel Grubu Türkiye’de otel sayısını 12’ye çıkarıyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de 9 oteli olan Carlson Rezidor Grubu, 3 otel daha açmaya hazırlanıyor. Bölge Direktörü Sonja Dive-Dahl, “Türkiye’de dev bir potansiyel var” diye konuştu.

YAPIMI devam edenlerle birlikte 105 ülkede 1340 oteli olan Carlson Rezidor Otel Grubu; İstanbul, Bursa, Kayseri, Konya ve Adana gibi illerde Park Inn by Radisson markası geliştirmeyi hedefliyor. Markanın gelişimi için söz konusu bölgelerde dev bir potansiyel gördüklerini ifade eden Rezidor Hotel Group Türkiye, Gürcistan, Kazakistan Bölge Direktörü Sonja Dive-Dahl grubun 2015’e kadar hali hazırda işletilen ve yapımı devam eden otellerle birlikte faaliyet gösterdiği olan otel sayısını 1500’e çıkarmayı planladığını dile getirdi.
Rezidor’un, Türkiye’deki otel sektörüne 1999’da İstanbul’da Radisson SAS Conference&Airport ile giriş yaptığının hatırlatan Dahl, “Türkiye’de şu anda aktif 9 tane Radisson Blu oteli var. İstanbulBosphorus, İstanbulAirport, İstanbulAsia, İstanbul Pera, İstanbul Şişli, İstanbul Tuzla, Ankara, Çeşme ve Mersin. Şirketin yapım aşamasındaki otelleri arasında Kayseri’deki Radisson Blu oteli bulunuyor. Aynı zamanda İstanbul Ataturk Airport ve ve İzmir olarak 2 adet yapım aşamasında olan orta ölçekli Park Inn by Radisson oteliyer alıyor” diye konuştu. Park Inn by Radisson ile temel beklentilere odaklanarak hem yerli hem de yabancı turistleri hedeflediklerini anlatan Dahl, “Radisson Blu’nun büyümesinde özellikle İzmir, Ankara, Adana, Bursa, Trabzon, Gaziantep gibi büyük şehirler ve temel turistik destinasyonlarda (Bodrum ve Antalya) yer almak istiyoruz” diye konuştu.

TÜRKİYE ODAK NOKTASI

Türkiye’nin, grup için bir odak noktası olduğuna vurgu yapan Dahl, “Burada çekirdek markalarımız olan Park Inn by Radisson ve Radisson Blu’yu deneyimli ortaklarımızla güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Gelecekte Radisson Blu ve Park Inn by Radisson çekirdek markalarını geliştirmeye odaklandık” dedi.

Tuzla’da dev spa merkezi

Haberin Devamı

İSTANBUL’daki en yeni otelleri Tuzla Radisson Blu Hotel ve Spa ile ilgili olarak bilgi veren otelin Genel Müdürü Özgen Sağınç, “Tuzla’yı seçtik çünkü bu bölge İstanbul’da gelişmekte olan ve cazibe merkezi bir bölge konumunda. Otel 249 odası ile hizmet veriyor. İçinde Türk Hamamı ve sauna bulunan teraslı suitler, dev SPA merkezi, açık havuz ve restoranlar bulunuyor. 4 bin metrekarelik alan üzerine kurulan SPA merkezimiz çok dikkat çekiyor. Bu alan çok farklı özellikler içeriyor” diye konuştu.

Devalüasyon yabancıya yaradı

Haberin Devamı

TÜRKİYE’nin büyük bir ülke ve son 10 yılda temelleri sağlam atılmış güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu söyleyen Sonja Dive-Dahl, “Yakın zamanda yaşanan siyasi ve ekonomik çalkantılara rağmen, piyasa için güçlü beklentilerimiz var. Biz de portföyümüzdeki markaları büyütmeye devam edeceğiz. Türk Lirasının devalüasyonu ülkeyi yabancı turistler için cazibe merkezi haline getirdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!