TOKİ’ye yeni başkan

Güncelleme Tarihi:

TOKİ’ye yeni başkan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:15

Toplu Konut İdaresi’nde (TOKİ) Erdoğan Bayraktar’ın ardından kurum başkanlığına getirilen Ahmet Haluk Karabel görevden alınırken, yerine Mehmet Ergün Turan getirildi.

Haberin Devamı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nda ise görevden alınan üst düzey yöneticilerin yerine yeni isimler getirildi.

İBB’DE AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ

Resmi Gazete’de yayımlanan atama ve görevden alma kararlarına göre, Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından Başbakanlığa bağlanan TOKİ’de kritik bir görev değişimi oldu. Başbakan Erdoğan’ın, “azarladığı” iddia edilen TOKİ Başkanı Karabel görevden alındı. Karabel’in yerine ise Mehmet Ergün Turan getirildi. İnşaat mühendisi olan yeni TOKİ Başkanı, 1999-2004 ve 2009 yerel seçimlerinde Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bu süreçte Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB İmar Komisyon Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclis 2.Başkan Vekilliği görevlerini yürüten Turan, 2009 seçimlerinden sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü.

AİLE BAKANLIĞI’NA YENİ İSİMLER

Resmi Gazete’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na yönelik bir dizi yeni atama kararı da yayınlandı. Buna göre Bakanlık Müsteşar Yardımcılığı’na Mustafa Karaman, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne Temindar Aytekin, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcılığı görevlerine Gülser Ustaoğlu ve Hülya Yavuz, Denetim Hizmetleri Başkanlığı’na İsmail Yüksektepe, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Mustafa Okur atandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine de Ömer Koca getirildi.

BÜROKRASİ TAMAMEN YENİLENDİ

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ günlerde, bilgi işlem daire başkanları görevden alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Dursun Gökmen ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Volkan Kaplan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Türker Turan Yıldız görevden alındı. Yeniden atama sadece Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda oldu. Türker Turan Yıldız’ın yerine Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına Huzeyfe Yılmaz atandı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet İslamoğlu ileTarım Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli de görevden alınarak, bakanlık müşavirliğine atandılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!