MERS alarmı

Güncelleme Tarihi:

MERS alarmı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:33

Suudi Arabistan'da yaptığı umre ziyaretinden sonra 29 Mart’ta THY’nin TK 93 sefer sayılı A330 uçağı ile Cidde'den İstanbul aktarmalı olarak Kuala Lumpur'a giden Malezyalı bir yolcuda (54), ölümcül MERS virüsü taşıdığı tespit edilmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı da harekete geçti.

Haberin Devamı

Bakanlık, Malezya yetkililerinden detaylı bilgi, THY’den de yolcunun uçakta iki ön ve iki arka koltukta oturanların kimliklerini istedi. Yetkililer, şu bilgiyi verdi: "Bizim için önemli olan bu koltuklardaki yolculardır. Çünkü uçağın havalandırma tesisatından gelen hava içinde bu yolcunun teneffüs ettiği MERS virüsü olabilir. Bu nedenle o yolcuların mutlaka kontrol edilmesi gerekir.”

YİNE DE İYİ HABER

“Ancak burada iyi haber, olay 29 Mart'ta gerçekleşmiş. Virüs bulaşsaydı bugüne kadar ortaya çıkardı." 8 Nisan’da hastaneye kaldırılan Malezyalı yolcunun 13 Nisan’da hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

SARS’ın türevi

ÖLDÜRÜCÜ SARS hastalığının bir türevi olduğu saptanan ve Ortadoğu ülkelerinde ortaya çıkan MERS virüsü, ‘Orta Doğu Solunum Yolu Sendromu’ (Middle-East Respiratory Syndrome Coronavirus) olarak adlandırılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!