"Turizmde 2013'ü geçeriz"

Güncelleme Tarihi:

Turizmde 2013ü geçeriz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 17:34

TÜROFED Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, sektörün 2014 yılında 2013 rakamlarını geçeceğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) nisan ayı olağan toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. Toplantıda bir konuşma yapan Ayık, 2013 yılının turizm sektörü için iyi bir yıl olduğunu, ciddi bir sıkıntı olmazsa 2014’ün 2013'ü geçeceğini kaydetti. Ayık, "2014'ü 2013 boyutunda olmasa da artı ile kapatacağız. Özellikle bunu söylememizdeki nedenlerden biri rakip ülkelerimiz olan İspanya ve Yunanistan’a yönelik satışlar oldukça iyi olması. Kuzey Afrika’daki durum belli. Sadece Tunus iyi bir satış trendi yakaladı. Mısır’daki beklentiler hala olumsuz. Dolayısı ile Rusya, BDT, Avrupa ve diğer kaynak pazarlara bakarsanız gidilebilecek yegane ülke biz kalıyoruz. Muhtemelen önümüzdeki dönemdeki şansımız fazla. Olumlu bir yıl beklentisi içindeyiz" dedi.

Haberin Devamı

TÜROFED olarak devam ettirdikleri bir takım çalışmaları olduğunu kaydeden Ayık, "Türkiye’nin federasyonu olacağız diye bir düşüncemiz vardı. Ağırlamanın olduğu tüm noktalarda olmak istiyoruz. Örgütlenmemizi tamamlayıp Türkiye’nin her yerine yayılacağız diyorduk ve bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Karadeniz Bölgesi şemsiyemiz altına yeni girdi. Afyonkarahisar, Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde ve Trakya’da çalışmalarımız sürüyor. Görev süremiz boyunca bu örgütlenmeyi tamamlamak istiyoruz. Türkiye’nin her yerinde olmak istiyoruz" dedi.

Tanıtımla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmaların devam ettiğini belirten Ayık, "Belirlenen kriterler ölçüsünde tanıtım çalışmalarımızı devam ediyoruz. BDT ve Rusya’da AVM ve bir takım dergi ve gazete reklamları ile özel etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Hindistan gibi uzak ülkelerde de road Show çalışmalarımız bu sene de olacak. Fuar katılımlarımız devam ediyor. Almanya ve Orta Avrupa için dergi ve özel çalışmalarımız devam ediyor. Geliştireceğimiz özel projelerle üyelerimiz ve diğer hizmetler anlamında kurum ve kuruluşlarla bu faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!