Ankara en fazla cihaz bulunan kentlerden

Güncelleme Tarihi:

Ankara en fazla cihaz bulunan kentlerden
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:39

Tıbbi Görüntüleme Teşhis ve Tedavi Teknolojileri Derneği (Tıp Gör Der) Başkanı Esen Tümer, Türkiye'nin tıbbi görüntüleme teknoloji karnesinin zayıf olduğunu belirterek, "Türkiye'de her 1 milyon kişiye 28 ileri teknolojili tıbbi görüntüleme ve tedavi cihazı düşüyor" dedi.

Haberin Devamı

Tıbbi görüntüleme cihazlarının en fazla İstanbul, Ankara ve İzmir’de olduğunu ifade eden Tümer, “Türkiye’de sadece 2 bin 182 adet MR, bilgisayarlı tomografi, PET/CT ve radyoterapi cihazı bulunmaktadır” dedi. Türkiye’de son yıllardaki yatırımlarla bu cihazların sayısının arttığına değinen Tümer, buna rağmen hala Batı Avrupa ülkelerinin çok gerisinde kalındığını söyledi. Tümer, “Türkiye’deki cihazları hem nicelik hem de nitelik açısından yukarıya taşırsak birçok hastalığın erken teşhisinde ve tedavisinde çok önemli bir aşama kaydedeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Tıbbi görüntüleme alanındaki teknolojinin de her geçen gün geliştiğini belirten Tümer, "Tıbbi görüntüleme cihazları sektörü olarak daha sağlıklı, uzun ve kaliteli bir ömür için kendimizi sürekli yeniliyor ve daha iyi teknolojilerle insanlara hizmet etmek için çalışıyoruz" diye konuştu. Türkiye'de ileri teknoloji tıbbi görüntüleme cihazlarının sayısının yeterli olmadığını kaydeden Tümer, bu cihazların illere dağılımında da dengesizlikler olduğunu bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!