Hürriyet Ege’ye EBSO’dan 4 ödül

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Ege’ye EBSO’dan 4 ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:45

EGE Bölgesi Sanayi Odası’nın ekonomi gazeteciliğini teşvik etmek amacıyla bu yıl 15’incisini düzenlediği EBSO Aytaç Sefiloğlu Gazetecilik Yarışması’nda dereceye giren gazeteciler ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Yarışmada, Hürriyet muhabirleri Mete Tamer Omur ile Burcu Taner, dört ödül aldı. Omur, ‘Yatırımı Yatıran İki Soru’ başlıklı çalışmasıyla haber dalında ikinci olurken, bu daldaki mansiyon ödülü ‘50 Kuruşa Çayla Vergi Rekortmeni’ başlıklı haberiyle Burcu Taner’e verildi. Araştırma-İnceleme dalında Mete Tamer Omur, ‘Gazozuna Yolculuk’ çalışmasıyla ikinciliğe layık görüldü. Burcu Taner ise ‘Kadının Alın Teri Para Etmiyor’ başlıklı haberiyle mansiyon aldı.

Hürriyet Ege’ye EBSO’dan 4 ödül

Gazetecinin görevi büyük

2000 yılında vefat eden EBSO Basın Müşaviri Aytaç Sefiloğlu adına yapılan yarışmanın ödüllerinin verildiği törene İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, sanayiciler ve gazeteciler katıldı. EBSO Meclis Başkan Vekili Hakkı Attaroğlu, Aytaç Sefiloğlu ismini yaşatmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Haberciliğin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirten Attaroğlu, kamuoyunun bilgilendirilmesi adına gazetecilere büyük görevler düştüğünü ifade etti. EBSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Gökçüoğlu ise tarafsız haberciliğin önemine dikkat çekerek, “Demokrasi kalitemizi artırma yolunda basın özgürlüğü ciddi bir kriterdir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!