Siz hala görmediniz mi?

Güncelleme Tarihi:

Siz hala görmediniz mi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

İZMİR’de Arkas Sanat Merkezi'nde, ocak ayında açılan Türkiye'nin ilk Art Nouveau sergisi “Galle Daum Lalique-Camın Şairleri” yoğun talep üzerine 15 Haziran’a kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

20. Yüzyılın başlarında Fransa'da filizlenen Art Nouveau akımının cam sanatındaki en önemli üç temsilcisi: Emile Galle, Daum Kardeşler ve Rene Lalique'e ait eserlerin sunulduğu “Camın Şairleri” sergisi ile Arkas Koleksiyonu'ndan 172 eserin yer aldığı geniş bir seçki sergileniyor.

Sergi ziyareti ücretsiz

Anaokulundan üniversiteye kadar her yaştan öğrenci grubu, sivil toplum kuruluşları ve dernekler, halk eğitim merkezi kursiyerleri, turistler gibi çeşitli ve geniş bir ziyaretçi kitlesine hitap eden serginin tekrar eden ziyaretçileri de yoğunlukta. Tüm eserlerin keyfine bir seferde varamayan ziyaretçiler, ücretsiz olan sergiyi tekrar ziyaret edebiliyorlar. Tüm parçaları Lucien Arkas'a ait olan serginin kataloğu da bu alandaki ilk Türkçe kaynak olarak satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Büyük ustaları tanıma fırsatı

Sergide ziyaretçiler, Art Nouveau akımının dekoratif sanatlar alanındaki en büyük temsilcisi olan ve kendini “Mutluluğun emekçisi” olarak tanımlamayan Emile Galle’yi tanıyıp, öncülüğünü üstlendiği cam sanatındaki yenilikçi anlayış hakkında fikir sahibi oluyor. Ayrıca, Nancy Ekolü’nün en büyük temsilcilerinden Daum Kardeşler ve mücevher tasarımcısı Rene Lalique’in dünyanın çeşitli noktalarından bir araya getirilmiş cam sanatı
örneklerini de görme şansı yakalıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!