ODTÜ’lü grup yine ödülleri topladı

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’lü grup yine ödülleri topladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:38

Katıldığı uluslararası yarışmalardan her seferinde ödülleri toplayan ODTÜ’lü grup Designnobis, İtalya’dan 15 ödülle döndü. Grubun tasarladığı buharla çay demleyen çaydanlık tasarımı, platin ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren tasarım merkezi Designnobis, İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen ve 208 ülkeden 12 binin üzerinden tasarımın yarıştığı A'Design Award'da 15 ödül birden kazandı. Designnobis ekibi kurucu ve baş tasarımcısı ODTÜ Mimarlık Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim görevlisi Dr. Hakan Gürsu, kazandığı son ödüllerle "En çok ödül alan tasarımcı" unvanını korudu. Ekibin bu yıl itibarıyla aldığı tasarım ödülü sayısı da 100'e ulaştı. Gürsu, Designnobis bünyesinde geliştirilen tasarımlardan "Steam" isimli buharla çay demleyen çaydanlık tasarımlarının "Platin Ödül" alarak Avrupa'nın en iyi ev aleti seçildiğini bildirdi. Gürsu, tasarımlarında, buharın demlik bölümünde tekrar suya dönüşerek çayı kendi kendine demlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

TANITIMA KATKI

Gürsu, güneş enerjisiyle çalışan "Solar Taksi" isimli tasarımları ve şeffaf görünümüyle modern bir kent mobilyası özelliği taşıyan "Phonebox" isimli tasarımlarının da gümüş ödüle layık görüldüğünü söyledi. Gürsu, ekibinin ayrıca mobilyadan elektronik ürüne, ulaşım aracı ve aydınlatmaya, pek çok farklı kategoride ödüller kazandığını aktardı. Avrupa Birliği Tasarım Ofisi'nin desteğiyle düzenlenen A' Design Award tasarım ödüllerinin inovasyon ve tasarımın gelişmesiyle ülkelerin ekonomik rekabet gücünü arttırmayı hedeflediğini dile getiren Gürsu, yarışmanın ayrıca tasarımlar için bir akreditasyon niteliği taşıdığını ve tasarımcılarının tanıtımlarına katkıda bulunduğunu vurguladı. Gürsu, ödül alan ürünlerin yer aldığı sergi açılışının ve ödül töreninin ağustos ayında Milano'da gerçekleştirileceğini belirtti. Gürsu, 2007 yılında Tasarım Oscarı'nı ilk kez Türkiye'ye kazandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!