İşçilere atlı polis önlemi

Güncelleme Tarihi:

İşçilere atlı polis önlemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2014 01:35

Muğlalı termik santral işçilerinin, Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin Ankara’da yapılacak olan özelleştirilmesine tepki için gerçekleştirdiği eylem sürerken, ilk defa atlı polisler Kurtuluş Parkı içerisinde bekledi.

Haberin Devamı

Muğlalı termik santral işçileri Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin Ankara’da yapılacak olan özelleştirilmesine tepki için 10 gündür Başkent’te eylem yapıyor. Özelleştirme ihalesinin yapılacağı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın önündeki Kurtuluş Parkı’nda dün kalabalık şekilde toplanan işçiler, özelleştirmeye karşı çıktı. Çok sayıda çevik kuvvet çevrede önlem alırken, ilk defa atlı polisler de park içerisinde bekledi.

ISLIKLA TEPKİ GÖSTERDİLER

İşçiler atlı polislere ıslıklarla tepki gösterirken, bazıları da hatıra fotoğrafı çektirdi. Çevik Kuvvet ekiplerinin, park içerisinde bekleyen işçilerin biraz parkın içine çekilmesini istemesi üzerine işçiler ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Çevik Kuvvet ekipleri işçilerin bulunduğu alanı demir bariyerlerle çevirirken, işçiler bariyer konulmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İŞİMİZDEN OLMAK İSTEMİYORUZ

TES-İş Sendikası Yatağan Şube Yöneticisi Kemal Özcan, işçilerin ekmeğinin peşinde olduğunu belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar özelleştirmeyi durdurmaya kararlıyız. Bizler gelecek için hakkımızı arıyoruz. Kemerköy ve Yeniköy’deki santrallerde arkadaşlarımız kendilerini içeri kitlediler ve kimseyi içeri almıyorlar, bu haklı bir eylemdir. Özelleştirme sonucu işlerinden olan birçok insan gördük. Bizler de işimizden olmak istemiyoruz” dedi. İşçilere eski devlet bakanlarından Aydın Tümen ve Bağımız Sendikalar Konfederasyonu (BASK) eski Genel Başkanı Resul Akay ile eski vekillerden Numan Gültekin destek verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!