NASDAQ’ın kapanış zili Boğaziçi rektöründen

Güncelleme Tarihi:

NASDAQ’ın kapanış zili Boğaziçi rektöründen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 16:03

Dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilen ABD'nin NASDAQ (National Association of Securities Dealers Automated Quotations) borsası, Boğaziçi Üniversite'sinin kuruluşunun 150'inci yılında, kapanış zilini çalmak üzere Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu'nu New York Times Meydanı’nda bulunan merkezine davet etti.

Haberin Devamı

NASDAQ tarafından yayımlanan duyuruda Boğaziçi Üniversitesi'nin ABD toprakları dışında kurulan ilk eğitim kurumunun mirasına dayandığının altı çizilerek “Boğaziçi Üniversitesi'nin kuruluşunun 150'inci yılı onuruna borsamızın kapanış zili saygın bir kamu üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu tarafından çalınacak” denildi. 21 Nisan Pazartesi günü New York'ta NASDAQ'ın “Times Meydanı”ndaki merkez ofisinde gerçekleştirilecek tören 15:45'te başlayarak 16:00'da zilin çalınmasıyla sona erecek. (Türkiye saati ile 22:45 ile 23:00 arası).

Boğaziçi Üniversitesi'nin 150'inci yıl kutlamaları çerçevesinde ABD’de düzenlenecek törene katılacak olan Gülay Barbarosoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada:
“150 yıllık birikimi ile akademik ve bilimsel anlamda bir dünya üniversitesi olan Boğaziçi Üniversitesi olarak önümüzdeki hafta New York’ta bir dizi temasta bulunarak, ABD’de başarı göstermiş mezunlarımızla buluşacağız. Üniversitemizin 150. Yılını onurlandırmak üzere New York Nasdaq Borsası da kapanış törenini bizimle yapacak. Bu kuşkusuz Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası kimliğinin getirdiği bir davet ve onur. Bilindiği gibi New York Nasdaq Borsasının açılış ve kapanış zilini çalma etkinliği törensel bir etkinlik ve uluslararası saygınlığı bulunan kurum ve kişilere tanınan bir ayrıcalık. Bu etkinlik sayesine Boğaziçi Üniversitesi’nin 150. Yaşını tüm dünyaya ilan edeceğiz. 150 yaşında köklü ve örnek bir eğitim kurumu olarak, evrensel ölçütleri benimsemiş, üstün nitelikli lisans ve lisansüstü eğitim programlarıyla, özgürlükçü, yenilikçi, girişimci, içinde yaşadığı topluma katkı yapmayı önemseyen bireyler yetiştiren Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye toplumunun dünya ile entegre olmasında üzerine düşeni yapmaktan dolayı mutluluk duymaktaktadır” dedi.

BAKMADAN GEÇME!