Kaçak tavuğun gerekçesi bu kez "helal kesim"

Güncelleme Tarihi:

Kaçak tavuğun gerekçesi bu kez helal kesim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 01:33

Yenimahalle’nin ardından bu kez de Pursaklar’da bir gecekonduda kaçak tavuk kesimi yapan kişiler yakalandı. Geçtiğimiz hafta Yenimahalle’de yakalanan kişiler “Düğünümüz için kesiyorduk” diyerek kendilerini savunurken, Pursaklar’daki gerekçe ise, “Vatandaşın isteği üzerine helal kesim yapıp, satıyoruz” oldu.

Haberin Devamı

Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen Pursaklar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimler ile zabıta ekipleri, Saray Cumhuriyet Mahallesi Karyağdı mevkisinde, kaçak tavuk kesimi yapılan bir gecekonduya akşam saatlerinde baskın yaptı. Yapılan baskında halkın sağlığıyla oynayan kişiler suçüstü yakalandı.

GECEKONDU MÜHÜRLENDİ

Gecekonduya giren veteriner hekimler, gecekondunun bir odasında canlı tavuklar, diğer odada ise, sağlıksız koşullarda kesilmiş tavuklar, kan ve tüylerin içinde kesimde kullanılan bıçaklar ile tavuk tüylerini yolmak için kullanılan aletlerle karşılaştı. Ekipler, uygunsuz koşullarda kaçak kesim yapan kişilere 6 bin 651 TL idari para cezası kesti. Kesim yapılan gecekondu ise, belediye yetkilileri tarafından mühürlendi. Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, “Bu tür sağlıksız koşullarda üretim yapan ve vatandaşın sağlığıyla oynayan sahtekarlara taviz vermeyeceğiz” dedi. Çıkma tavuk olarak tabir edilen ekonomik ömrünü tamamlamış yumurtacı tavukların bu şekilde kesilip köy tavuğu diye satılmaya çalışıldığını vurgulayan Temel, tüketicilere de etiketli ürün almaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!