İşadamlarının gündemi yüksek vergiler

Güncelleme Tarihi:

İşadamlarının gündemi yüksek vergiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2014 01:39

Fatma Semiz başkanlığındaki Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ziyaret etti, iş dünyasını yakından ilgilendiren meseleler konusunda destek istedi. İşadamlarının gündeminde ağırlıklı olarak yüksek vergiler vardı.

Haberin Devamı

Kısa süre önce gerçekleştirdikleri Romanya ticaret gezisine ilişkin Bakan Şimşek’e bilgi veren Semiz, “Romanya bizim Balkanlar’daki en önemli ticari noktamız. Bu gezimizin yeni ticari işbirliklerine vesile olmasını bekliyoruz” dedi. Ziyarette daha sonra işadamları faaliyet gösterdikleri sektörlerde yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Otomotiv sektörünün yüksek ÖTV’yle ilgili sorunu, ihracatçıların KKDF oranlarının yükseltilmesi sonucu yaşadıkları sıkıntılar, akaryakıt sektöründeki meseleler ve vergi affı gibi iş dünyasını yakından ilgilendiren konularda destek istendi.

VERGİ AFFI BEKLENTİSİ

Bakan Şimşek ise, ÖTV ve KDV için yapılabilecek bir şey olmadığını söyledi. Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olan cari açığı azaltmak için iç piyasayı sınırlayıcı adımlar attıklarını belirten Bakan Şimşek, “Bu da maalesef ülkemizdeki bazı firmaları olumsuz etkilemektedir. Ancak vergi ödemesi konusunda biz işletmelerimize her türlü kolaylığı sağlıyoruz” dedi.
Semiz’in, “İş dünyasının bizim aracılığımızla sizden vergi affı beklentisi var” şeklindeki sözlerine de Bakan Şimşek, “Geçmiş yıllarda af niteliği taşıyan vergilere farklı yapılandırma yaparak her türlü kolaylığı sağladık. Gündemimizde şu an bir vergi affı veya yapılandırma yok. KKDF ile ilgili ihracatçımızın yaşadığı sorunu ise konunun muhatabı olan Ekonomi Bakanlığımıza ileteceğim. Biz ANGİAD üyeleri nezdinde tüm işadamlarımıza her türlü kolaylığı sağlamaya, destek olmaya hazırız” sözleriyle cevap verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!