Uçan Süpürge’den dopdolu festival

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge’den dopdolu festival
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 01:38

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 8-15 Mayıs tarihleri arasında Ankaralıları, 108 filmin yanı sıra tiyatro, fotoğraf sergisi, kent forumu, kahkaha yogası, organik mutfak, yapımcılık atölyesi, film okuma, dans, söyleşi ve panellerle selamlayacak.

Haberin Devamı

Festival programında her yıl olduğu gibi yine Türkiye’den kadın sinemacıların filmleri de yer alacak. Ayrıca, Zeynep Dadak ve Merve Kayan’ın yazıp yönettiği ‘Mavi Dalga’ bu yıl Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nde FIPRESCI Ödülü için yarışacak. Bu bölümdeki tek Türkiye filmi olan ‘Mavi Dalga’nın kurgucusu Çiçek Kahraman ise, bu yıl festivalin açılış töreninde Bilge Olgaç Başarı Ödülü alacak. Festivalde, gösterilecek diğer filmlerden bazıları şöyle:
Genç kuşak sinemanın son yıllarda adından sıkça söz ettiren isimlerinden Elif Refiğ’in yazıp yönettiği ‘Ferahfeza’ başkarakterlerinin öyküleri üzerinden genç nesilleri cesarete, meydan okumaya ve hayal kurmaya davet eden bir film. Tuzla tersaneleri fonunda sarsıcı bir öykü anlatan filmin oyuncu kadrosunda Şebnem Köstem, Sırrı Süreyya Önder, Rıza Akın, Yavuz Sepetçi gibi iyi filmlerde görmeye alıştığımız oyuncuların yanında Engin Hepileri, Sitare Akbaş gibi genç kuşağın parlayan yıldızlar da yer alıyor.
İlk filmi ‘Köprüdekiler’le birçok ödül alan, sinema çevrelerinde heyecanla karşılanan Aslı Özge’nin yeni filmi ‘Hayatboyu’ da, Ankaralı sinemaseverler buluşacak. Emine Yıldırım’ın senaryosunu yazdığı, Ramin Matin’in yönettiği ‘Kusursuzlar’ festival seyircisinin merakla beklediği filmler arasında yer alıyor. Senaryoyu yazan Emine Yıldırım festivalde Uçan Süpürge’nin konuğu olacak ve ‘Kadınlar için Senaryo Atölyesi’ yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!