F.Bahçe'de Verameyanka'nın sözleşmesi feshedildi

Güncelleme Tarihi:

F.Bahçede Verameyankanın sözleşmesi feshedildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 14:56

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Verameyanka'nın son olarak oynanan KASKİ karşılaşmasında neden forma giymediği ortaya çıktı. Verameyanka hamile... Bu gelişme üzerine Fenerbahçe'nin yıldız oyuncunun sözleşmesini feshetti.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kadın Basketbol Takımı’nın 2 aylık hamile olan oyuncusu Anastasiya Verameyanka’nın sözleşmesini feshetti. Sarı lacivertlilerin TKBL’de KASKi ile dün oynadığı maçta bençin yanında giyinik halde oturan Belarus oyuncunun iki aylık hamile olduğu belirtilirken, Verameyanka'nın Fenerbahçe’nin Galatasaray’a yenilerek kupayı kaptırdığı Euroleague 8’li finallerindeki formsuz durumu da dikkat çekmişti. 27 yaşındaki basketbolcudan sağlık raporu geldi ve alınan sonuca göre oyuncunun sözleşmesi karşılıklı olarak fesihedildi.

Uzman görüşü
Medipol Üniversitesi Hastanesi Doç. Dr. Banu Kumbak Aygün
Basketbol gibi bir sporda oynatılmaması daha doğru

NORMALDE ilk 3 aylık gebelikte fiziksel aktivite yasak değil. Ama burada şu önemli basketbol gibi mücadelenin yorucu olduğu ve uzun bir kondisyon gerektiren aktiviteleri tavsiye etmiyorum. Uzun süre koşmanın dışında; takımlı sporlardaki travma da gö zönüne alınmalı. Kol ya da tekme gelmesi durumunda travma oluşabileceği için bu tarz rekabetçi ve ağır kondisyon gerektiren bir spor olan basketbolu tavsiye etmiyorum. Bence oynatılmaması daha doğru.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!