'Dost Kart'ın ilk adımı atıldı

Güncelleme Tarihi:

Dost Kartın ilk adımı atıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:45

BORNOVA Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve ilçede faaliyet gösteren esnaf odalarının temsilcileri ile biraraya geldi.

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerinin indirim, esnafın da daha bol kazanç sağlaması için planlanan "Dost Kart' projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı. Başkan Olgun Atila, "Hem ilçemizde okuyan öğrenciler, hem de vatandaşlar alışveriş eğlence için başka yere gitmesin, Bornova'da kalsın. Birlikte bunun için çalışalım" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve Bornova'da faaliyet gösteren esnaf odalarının temsilcileri, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'yı ziyaret etti. Ziyarete, Bornova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Akkaya, Altındağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nejat Yaylacıkoral, Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk ile Pınarbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekai Altaş katıldı. Başkan Olgun Atila için "İçimizden biri" ifadesini kullanan Mutlu, "Siz esnaf teşkilatının bir kent için ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Başkanlığınızı kendimiz için bir şans olarak görüyoruz. Çünkü siz, bizden yani esnaf ailesinden birisiniz. Esnaf teşkilatı olarak üzerimize düşen herşeyi yaparız" diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir'in en önemli metropol ilçelerinden biri olan Bornova'da günlük nüfusun hastaneye gelenler, öğrenciler ve çalışanlarla birlikte 1-1.5 milyonu bulduğuna dikkat çeken Başkan Olgun Atila, "Böyle bir ortamda hep birlikte esnafımızın kalkınması için çalışmalıyız" dedi.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE "DOST KART'

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, özellikle ilçede yaşayan üniversite öğrencilerinin daha ekonomik şartlarda alışveriş yapabilmeleri için imkanlar oluşturmaları gerektiğini ifade ederken "Dost Kart' konusunda da ilk adımlar atıldı. Uygulamaya dahil olacak olacak ürünlerin belirlenmesi için İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile birlikte hareket etme kararı alındı.

Öğrencilerin Küçükpark dışında Çamdibi, Pınarbaşı, Tarihi Büyük Çarşı, Altındağ gibi Bornova'nın diğer bölgelerine gitmelerinin sağlanması gerektiğini söyleyen Atila, "Oradaki esnafta ilçedeki potansiyelden pay almalı. Bunu da esnafa özel festivaller, özel günler ve etkinlikler organize ederek gerçekleştirebiliriz. Öğrencileri Bornova esnafından alışveriş yapmaya özendirmeli, Alsancak'a ve diğer ilçelere kaçmalarını engellemeliyiz. Esnafla kaynaşan öğrenci başta Bornova olmak üzere İzmir'in gönüllü elçisi olacaktır. Bu da projenin görünmeyen ve uzun vadede gerçekleşecek diğer getirisi. Tüm bunları birlikte ve belli bir organizasyon dahilinde yapmalıyız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!