Bacakları toplamak yetmez

Toplu taşıma araçlarında bacaklarını yaya yaya, rahat rahat, adeta bir Akdeniz kıyı köyünde, kumsalda yayılırcasına açan beyefendileri, Twitter’da protesto ediyor, bacaklarını açıp oturan bu “İstanbul beyefendisi” adamları afişe ediyoruz biliyorsunuz.Fakat bence bu yeterli değil. Bacak açmaktan daha başka sorunlarımız da var kimi Adem oğullarıyla.

Haberin Devamı

Başlıyorum...

BİİİİR: Ağzınızı toplayınız. Trafikte kadın erkek dinlemeden kim “terso” yaparsa, onların a*** koyan erkek sürücüler bir zahmet ağzını toplasın. Bizdeki günlük hayat kadar içine küfür işlemiş başka bir toplum var mıdır acaba?
Küfür, artık neredeyse “ayıp” sayılmaktan da çıktı. Su içer gibi, yemek yer gibi, “Selam, ne haber?” der gibi küfür ediyoruz. Ediyorlar.
Tanımadığımız insanlarla medeniyet sınırları içinde iletişim kurmak neden bu kadar zor dersiniz? Tuhaftır, insanları medeniyete davet edince de “deli kadın” oluyorsun. Veya karşınızdaki “höeee” diyerek veya bir tane daha “has*** git” veya benzeri okkalı bir küfür sallayarak uzaklaşıyor. Nasılsa bir daha sizi görmeyecek ya...
Fakat aynısını bir başka adam tanıdığı bir kadına yapsa, elinde levyeyle arabadan iner. Sinirlenirken bile çifte standart mümkün olabiliyor ya, işte bu çok acayip bir iş.

İKİİİİİ: HONFÖNDÖ demeyi bırakınız.

Bir teknik hizmet servisini aradınız diyelim. Efendi efendi bir soru sordunuz. Bilgi alma amaçlı. Karşınızdaki lafa “Bakın şimdi honföndüğee” diye başladığı zaman o konuşma kesinlikle tartışmaya doğru gidiyor. Her lafınıza BAKIN ŞİMDİ HONFÖNDÖ diye başlayacağınıza tırnaklarınızı tahtaya sürtün veya parmağımızı kağıtla kesin, inanın kadınları daha az sinirlendirirsiniz.

ÜÜÜÜÇ: Yol veriniz: İster bir kapıdan geçerken, ister trafikte, ister yürürken, hiç fark etmez. Kadınlara, erkeklere, yaşlılara ve çocuklara yol veriniz, en azından verme girişiminde bulununuz. Trafikte birisi sinyal verip sağa geçeceğini belirttiği zaman bunu 1 kilometre öteden görüp, gaza basıp, yol vermeyip bir de küfür etmeyiniz. (Buna o kadar sinir oluyorum ki, ölene kadar yazacağım. İki kişi bile bu davranışı değiştirse kârdır.)
Bakınız, hayatınızda böyle ufacık değişiklikler yaptığınızda başkalarının da size iyi davrandığını göreceksiniz. Nezaketten kimse ölmemiş, merak buyurmayınız.

DÖÖÖÖRT: Size nazik davranan kadınların tümünü “yollu” olarak algılamayınız. Her gülümseyen, soru soran, nazik davranan kadının sizinle flört ettiğini düşünmeyiniz. Biliyoruz, erkekle kadının aynı yerde bulunması mümkün olsa yasaklanacak, birbirini tanımayan iki cinsten insanın iletişim kurma hali olabildiğince anormalleştirildi ama biiiiiz bu oyunaaaaaa gelllmeyeceğiiiiiiz.

Haberin Devamı

Memeye kilitlenmeyiniz

Haberin Devamı

Konu hazır kadın erkek iletişiminin anormalleşmesine gelmişken, şunu da söylemek farz: Herhalde gözbebeklerimiz meme uçlarımızın yerinde bulunsaydı erkeklere hayat daha kolay olurdu.
Sevgili erkekler, kadınlarla konuşurken memelerine değil, yüzüne bakınız. Ayıp oluyor. Hayır bakma demiyorum, sen hobi olarak yine bak ama bari çaktırma ya. Bu nedir arkadaşım? İngiliz bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre Türkiye’de son 12 yılda kadınlarla konuşurken memeye kilitlenen erkeklerin sayısında yüzde 248 artış yaşanmış.
Öyle bir vaziyet ki bu, konuşurken adam memeye kilitlenince “HOOOP, ALO KARDEŞ ALO? YUKARI BAK YUKARI” diyecek kadınlar olacak yakında bakınız, söylemedi demeyin.

Yazarın Tüm Yazıları