Tavsiye kitaba soruşturma iddiası

Güncelleme Tarihi:

Tavsiye kitaba soruşturma iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 14:16

Aziz Nesin’in 47 yıl önce yazdığı “Şimdiki Çocuklar Harika" kitabını öğrencilerine tavsiye eden İstanbul Bahçelievler Kumport Ortaokulu’nda Türkçe Zümre Öğretmeler Kurulu Başkanı hakkında soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Eğitim Sen İstanbul 1 No'lu Şube Yönetim Kurulu üyesi Barış Uluocak, kitabın Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkçe öğretmenleri için hazırlanan kılavuz kitapta 5. ve 6. sınıf öğrencileri için tavsiye edilen bir kitap olduğunu belirterek "Bu okulda Türkçe öğretmenleri sene başında zümre toplantısı yapıyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendilerine vermiş olduğu kılavuz kitap doğrultusunda çocuklara tavsiye edecekleri kitapları için seçme yapıyorlar. Bu kitaplardan biri de 1967 yılında basılmış yani 47 yaşındaki bir kitap, Aziz Nesin'in "Şimdiki Çocuklar Harika" kitabı. Bu kitap çocuklara okutuluyor ve bir öğrenci velisi eve getirilen kitabı inceleyince kitabın Türk aile yapısına uygun olmadığı, içinde müstehcenlik olduğu saikiyle "Alo 147" hattına telefon ederek kitap hakkında şikayette bulunuyor. Bugünde bu kitapla ilgili soruşturma gerçekleştiriliyor. Bütün Türkçe öğretmenleri adına zümre başkanı öğretmen arkadaşımız bu kitabını içeriğiyle ilgili ifade veriyor" diye konuştu.

Haberin Devamı

"OKUL MÜDÜRÜNE İFADE VERİYOR"
Uluocak, şikayet edilen kişi olarak belirli bir öğretmen ismi verilmediğini belirterek, "Bu kitabı tavsiye eden bütün zümre kararı itham altında aslında. Arkadaşımız zümre başkanı olarak bu ithamları göğüslemekle başbaşa kalmış ve şu anda ifade veriyor. 1947 yılında basılmış bir kitap. Ahmet ve Zeynep adında iki okul arkadaşının gözünden mektuplaşmaları vasıtasıyla büyüklerin dünyasına bir bakış açısı. Biraz eleştirel gözle bakıyor büyüklerin dünyasına. Aziz Nesin bu kitabı yazdığında sadece küçükler için değil büyükler içinde yazdığını söylemişti. Anlaşılan o ki bazı büyükler bu kitabı okuduğunda çocukların dünyasından farklı şeyler algılayıp bu kitabın içeriğine dair bir takım şüpheler dile getirebiliyorlar. 1 öğretmen ifade veriyor. Okul müdürüne ifade veriyor" şeklinde konuştu.

"DEVAM EDERSE SORUŞTURMA DERİNLEŞECEK VE TÜM ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIN TEK TEK İFADESİ ALINACAKTIR"
Soruşturmanın bundan sonraki safhasıyla ilgili bilgi veren Barış Uluocak, "Bundan sonraki aşamada soruşturmanın devam edip etmeyeceğini soruşturmanın kapatılıp kapatılmayacağına karar verecekler. Soruşturma devam ederse ki öyle olmasını umut etmiyoruz, çünkü çok akıl dışı bir uygulama. Devam ederse soruşturma derinleşecek ve tüm öğretmen arkadaşların tek tek ifadesi alınacaktır. Eğer bu aşamada kapatılması söz konusu olursa biz bu yaşadığımız utançla kalacağız. Bundan sonrada bu tip şeylerin gerçekleşmemesi için çalışacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!