AK Pati İzmir kararını verdi

Güncelleme Tarihi:

AK Pati İzmir kararını verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2014 01:45

AK Parti İzmir’de yerel seçimden sonra gözler görevden alınacağı öne sürülen İl Başkanı Ömer Cihat Akay’a çevrildi. Genel merkezin cumhurbaşkanlığı seçimine kadar Akay’la yola devam edeceği öğrenildi. Akay, yardımcılarından oluşan yürütme kurulunu yeniden yapılandırdı.

Haberin Devamı

Demir daha da güçlü

Kurulda “ikinci adam’ koltuğuna daha önce tanıtım ve medyadan sorumlu olan Aziz Demir oturdu. Seçimde Büyükşehir adayı İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a en yakın olan Demir’e, siyasi ve hukuki işler teslim edildi. Teşkilatların patronu değişmedi, Atilla Kaya yerini korudu. Seçim işleri yine Refik Uzun’un sorumluluğunda kaldı.

Türkan’la ayrılık

Tanıtım ve medya başkanlığına yerel seçimde yükü omuzlayanlardan biri olan Melek Eroğlu getirildi. Daha önce partinin kasasının başında olan Ahmet Kurtuluş sosyal işler başkanlığına getirildi, mali işlerin patronu Habip Sünbül oldu.
Yıldırım’a yakın çalışan isimlerden Ahmet Şimşek yerel yönetim, Şule Özdin Ar-Ge, Bekir Pakdemirli ise ekonomi işleri başkanı oldu. Rahmi Taştan halkla ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığına getirilmesi dikkat çekti. Akay, Uğur Türkan’la yollarını ayırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!