İnterpol bu iki kızı arıyor

Güncelleme Tarihi:

İnterpol bu iki kızı arıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 11:47

İnterpol Avusturya'nın başkenti Viyana'dan Türkiye üzeri Suriye'ye giden 15 ve 16 yaşlarındaki iki kızın peşine düştü. İki kız ise internete silahlı ve çarşaflı fotoğraflarını koyarak, “Ölümden korkmuyoruz. Ölüm bizim hedefimiz” yazdı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz perşembe günü Viyana'da ailelerine “Biz doğru yoldayız. Suriye'ye gidiyoruz. Cennette buluşuruz” diye bir veda mektubu yazarak, ortadan kaybolan Samra ile Sabina adlı iki kız, bir internet sayfasında silahlı fotoğraflarını yayınladı.

15 ve 16 yaşındaki Bosna asıllı iki kız, internet sayfasında şu satırları yazdı: “Ölümden korkmuyoruz. Ölüm bizim hedefimiz. Allah beni çağırıncaya kadar Viyana'da yaşadım ve ben bu çağrıya uyarak, onur için yola çıktım... Biz sizin tasavvur edemeyeceğiniz kadar iyi evlerde yaşıyoruz. Evlendik. Herşey var burda. Biz gururumuzla yaşıyoruz.”

POLİS PEŞLERİNDE

İnterpol iki kızı kara çarşaf içinde sadece yeşil gözlerinin göründüğü fotoğrafları yanında yüzleri açık fotoğraflarıyla arıyor. Viyana polisi konuyla ilgili sadece “İki kızın uluslararası arandığı doğru. Biz internet sitesini kimin açtığını araştırıyoruz” demekle yetindi.

Haberin Devamı

AİLE İNANMIYOR

İki kızın Bosna asıllı ailesi bu yazıları kızlarının yazdığına inanmıyor. Sabina'nın amcası Avusturya “Kurier” gazetesine “Bunları başka birileri yazıyor. Evlendiklerine inanmıyorum. İslam'da evlenmek için ailenin rızası gerekir. Yoksa nikah geçerli sayılmaz” dedi.

Aileler kızlarının bir cami aracılığıyla bu yola girdiklerine inanmıyor. Yolda birilerinin kızlarını aldatmış olacağını düşünüyor. Tek ümitleri ise kızlarının Suriye'ye henüz gidemeyip ve İstanbul'da bekliyor olmaları. Polisin elindeki bilgiye göre iki kız 10 Nisan Tarihinde Viyana'dan İstanbul'a uçmuş.

Viyana'da gayet modern yaşayan, erkek arkadaşları olan ve kapalı olmayan iki kıza Suriye'ye gitme fikrini kimin aşıladığı sorusu ise halen çözülemiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!