Eğitim Teknolojileri Platformu

Güncelleme Tarihi:

Eğitim Teknolojileri Platformu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 11:44

Derneğimiz, Türkiye’deki en eski STK’larından biri olarak 63.yılına girmiş, 42 ilde 900’e yakın üye okuldan oluşmaktadır. Bu üye okullarımızda yaklaşık 200 bin öğrenci ve 25 bine yakın öğretmen bulunmaktadır. Öncelikli misyonumuz üye okullarımızın ve Türk özel okulculuğun gelişmesi olmakla beraber, sosyal sorumluluk bilinciyle ciddi anlamda akademik faaliyetleri de içerir. Bu akademik çalışmalar kapsamında dernek olarak bir çok seminer, sempozyum, konferans ve bunun gibi ciddi faaliyetler yapmaktayız. En son ocak ayında Geleneksel Antalya Sempozyumlarımızın 13’incüsünü gerçekleştirdik. Sayın Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı’nın açılışını yaptığı sempozyumumuza 973 eğitimci katıldı.

Haberin Devamı

Özel okullarımız kendi çaplarında teknolojiyi takip edip, okullarına bütçeleri imkanınca uyarlamaya başlayalı 10 seneyi aştı. Tabi bu bazı okullarımızda ciddi bütçelerle yapılmakta, bazı okullarımız da çok daha düşük seviyelerde olmaktaydı. Bundan 4 sene önce hükümetimizin açıkladığı ve başlattığı FATİH Projesiyle bu çalışmalar ve yatarımlar büyük bir ivme gösterdi.
Birçok üye okulumuz derneğimize başvurarak “Ne alalım, nereden alalım?” gibi tavsiyeler istemesi üzerine, biz de derneğimizde üye okullarımızdan, eğitim teknolojileri konusunda tecrübe, emek ve yatırım yapmış olanlarından 8 kişilik IT komisyonumuzla birlikte, okullarımıza tavsiyelerde bulunmaya başladık.
Bu ihtiyaçlardan yola çıkarak, teknolojinin eğitimde kullanılması konusunda uygulama örneklerinin paylaşılması amacıyla bu yıl IT Komisyonumuzla birlikte “Eğitim Teknolojileri Platformu” adı altında bir platform oluşturma kararı aldık. Platform olarak ilk faaliyetimiz 22 Mart 2014 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde gerçekleştirilen “Eğitim Teknolojileri Kullanımı Konferansı” oldu.
Bu konferans ile Amerika’da düzenlenen ISTE ve İngiltere’de düzenlenen BETT Show’un ülkemizde bir örneğini gerçekleştirmek ve konferansı yıllar içinde büyük bir organizasyon haline getirmeyi amaçlıyoruz.

Haberin Devamı

Bu amaçla bu yıl ilkini düzenlediğimiz “Eğitim Teknolojileri Platformu, Eğitimde Teknoloji Kullanımı Konferansı”nda şu isimler konuşmacı oldu:

• Dr. Sabine Huber (Intel Eğitim Teknolojileri Uzmanı)
• Batuhan Aydagül (ERG)
• Özgür Bolat (Köşe Yazarı-Akademisyen)
• Gökhan Yücel (İstanbul M.Eğt.Müdürlüğü)
• Ercüment Büyükşener (Sosyal medya ve dijital iletişim danışmanı)
• Doç. Dr. Hasan Çalışkan (Anadolu Üniversitesi)

Konferansta ayrıca bir çok okulda uygulanmaya başlanan 1:1 tablet projeleri ile son dönemde teknolojinin eğitimde nasıl hayata geçirildiği, resmi ve özel okullarımızda görev yapan öğretmenlerimiz tarafından 180 sunumla 1700 civarındaki katılımcı ile paylaşıldı.
“Eğitimde Teknoloji Kullanımı” konferansımıza beklediğimizin çok üstünde hem sunum yapanlar, hem de katılımcılar olarak bir teveccüh gördük, bu anlamda tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Atasözümüzde denildiği gibi “Dertler paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça artar”. Biz de okullarımızdaki teknoloji konusunda uygulanan güzel çözümleri veya kafamızdaki problemleri bu konferans ile tüm katılımcılarımızla paylaştık.
Kısaca ETP diye adlandırdığımız Eğitim Teknolojileri Platformu olarak bu konferansları sıklıkla yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca, çok daha güzel yeni çalışmalar da ortaya koyacağız ve burada bugün olduğu gibi sadece okulu, öğretmeni ve firmaları değil, eğitimin tüm paydaşlarını okul-öğretmen-öğrenci-veli eğitimde teknoloji üretenleri ve tüm kullananları bir araya getirecek bir çatı oluşturacağız.
Sonuç olarak; eğitimde teknoloji kullanmakta temel amaç, mevcut şartları iyileştirmek ve öğrenimden alınacak verimi artırmaktır.
Bilgisayar, internet, uzaktan eğitim araçları öğrenci ve öğretmenlerin hayatını kolaylaştıran pek çok yeni yazılım eğitim sistemimizin birer parçası haline geliyor. Eğitimde kullanılan teknolojiler, eğitimde kaliteyi artırsa da hiçbir zaman içerikten, eğitmenlerden ve değerli öğretmenlerimizden daha önemli olmayacağını özellikle vurgulamak isterim.
Teknolojiden doğru faydalanmasını bilmeyenlerin ekonomik ve toplumsal olarak geri kalacağı da bir gerçektir. Yani, her şeyden önce teknolojinin eğitimde var olan sorunları ortadan kaldıracak sihirli bir değnek olmadığını, yalnızca eğitim deneyimini zenginleştiren bir yardımcı araç olduğunu anlamak gerekir.
Son olarak, Türkiye Özel Okullar Birliği IT komitesi olarak yeşili korumak için konferansla ilgili programı basılı olarak dağıtmamaya karar verdiğimizden tüm akıllı cihazlardan (telefon ve tabletlerden) indirebileceğiniz uygulamamız “etpistanbul” App Store ve Google Play’de 1 yıl boyunca kullanımda kalacaktır. Bu uygulamada etkinlikle ilgili videolara, sunumlara ve resimlere ulaşılabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!