Altın Portakal'a yıldız yağacak

Güncelleme Tarihi:

Altın Portakala yıldız yağacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2014 11:09

Antalya’da bu yıl 51’incisi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Altın Portakal Film Festivali hakkında Hürriyet Dünyası’na açıklamalarda bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Altın Portakal’ı daha görkemli hale getirmek adına çalışmalara şimdiden başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

YILDIZLAR BULUŞACAK

DÜNYACA ÜNLÜ YILDIZLAR GELMİŞTİ

Ak Parti’li Belediye Başkanı Menderes Türel döneminde düzenlenen 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Kevin Spacey, Marisa Tomei, Adrien Brody, Michael Ironside, Danny Glover ve Matthew Modine gibi dünyaca ünlü yıldızları ağırlamıştı. Törene Türk sanat camiasından da Müşvik Kenter, Filiz Akın, Tuncel Kurtiz, İzzet Günay, Selda Alkor, Yusuf Sezgin gibi önemli isimler katılmıştı. Geçtiğimiz sene CHP’li Mustafa Akaydın döneminde yapılan, 50. Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne ise Yeşilçam’ın önemli isimlerinden Türkan Şoray, Eşref Kolçak, Salih Güney, Coşkun Göğen gibi önemli isimler boy gösterdi.



Bu yılki festivale Hollywood ve Yeşilçam’dan çok ünlü isimlerin katılacağını dile getiren Türel, “Başkanlık görevini devralır almaz Türkiye için çok büyük önemi olan bu organizasyonun yeniden canlandırılması ve görkemli hale getirilmesi adına temaslarımızı başlattık. Bizim dönemimizde Antalya’ya dolayısıyla Türkiye’ye yakışır şekilde yapılan festivalimizde yine Hollywood ve Yeşilçam yıldızlarını buluşturacağız. Ancak şu anda isim telaffuz etmemiz doğru olmaz” dedi.

ŞAHSİ REKLAM YAPILIYORDU

Yine bu yıl 9-10 Mayıs tarihleri arasında 5’incisi gerçekleştirilmesi planlanan Antalya Televizyon Ödülleri’nin iptal edildiğini açıklayan Başkan Türel, “Televizyon Ödülleri’ni belediye başkanının şahsi reklamı dışında kente hiçbir katkısı olmayan bir organizasyon olarak gördüğümüz için kaldırdık. Biz Antalya’nın menfaatini kendi reklamımızdan çok önde tutan bir anlayışa sahibiz. Bu organizasyonla ilgili kaynağı da Altın Portakal’a ya da Antalya’nın tanıtımı için yapılan başka bir çalışmaya aktarabiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

EN ESKİ FESTİVAL

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana Antalya’da düzenlenen Türkiye’nin en önemli film festivalidir. Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya Kültür Merkezi (AKM) ve Cam Piramit’te gerçekleştiriliyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Avrupa ve Asya’nın en köklü film festivallerinden biri, Türkiye’nin ise en eski ve uzun soluklu film festivalidir. Festival, 2005 yılından bu yana Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali adıyla gerçekleşmekte; festival programı içinde uluslararası yarışma bölümü de yer almaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!