Biliç'ten derbi yorumu

Güncelleme Tarihi:

Biliçten derbi yorumu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2014 10:19

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Rusya'dan gelen gazetecilerin sorularını Nevzat Demir Tesisleri'nde yanıtladı. İstanbul ve Moskova günlerini karşılaştıran Bilic, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul'da hayatından memnun olup olmadığı sorulan Bilic, "Burada muhteşem hissediyorum. Çok önemli bir takımda çalışıyorum, iyi oynuyoruz, taraftarların inanılmaz bir desteği var. Beşiktaş'ı futbol ile ilgilenmeyen insanlar bile biliyor. Mutlu olmak için başka neye ihtiyacım olabilir ki?" yanıtını verdi.

Galatasaray - Fenerbahçe derbisini takip eden gazetecilere, atmosferi anlatan Bilic, "İstanbul derbilerinin hepsi birbirine benziyor. Bu sezon derbilerde hep aynı şeyi gördüm, az futbol, bol güreş ve inanılmaz bir gerginlik. Bu sezon ilk maçta Fenerbahçe, Galatasaray'ı yendi ve Galatasaray sahada yoktu. İkinci maçta da Galatasaray kazandı ve Fenerbahçe kayıptı. Bu tür maçları Türkiye'de taraftarlar kazanır; oyuncular, koçlar ya da masörler değil. Taraftarlar sürekli; "Burası bizim stadımız, buraya neden geldiniz? Sizin hiç şansınız yok!" gibi sözler kullanır" dedi.

Haberin Devamı

Moskova ile İstanbul'daki derbileri kıyaslayan Bilic, "Derbiler Rusya'daki ile tamamen farklı.Rusya'da futbol bir tutku değil, bu bir ayıp. Türkiye'de her konuşma bir soru ile başlar; "Hangi takımı tutuyorsun?". Televizyonlarda 24 saat futbol konuşulur. Oyuncular ve teknik direktörler üzerinde inanılmaz bir baskı var. Bunu tamamen hissediyorsun ve böyle de olmalı. Bunun sayesinde futbol gelişiyor. Rusya ise bunun yanına yaklaşamıyor. Çok kaliteli oyuncular var, çok fazla para var. Her şey güzel görünüyor, bundan kuşku yok. Ancak tekrar ediyorum, tutku ve futbol aşkı konusunda Rusya'da eksiklik var" şeklinde yorum yaptı.

Derbilerin üst düzey futbol vaat etmediğini belirten Bilic, "Türkiye'de "Bu bizim için bir maç değil, bir savaş" sözü çok popüler bir sözdür. Ama sonunda, futbol sadece futboldur. Türkiye'de iyi futbol görmek istiyorsanız, güçlü bir takımın, daha zayıf olan ile oynadıklarını takip edin. Yerel derbiler güzel oyun vaat etmiyor burada." açıklamasında bulundu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!