Felç eden kaza

Güncelleme Tarihi:

Felç eden kaza
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2004 01:46

Yolcu otobüsü, otomobile çarpmamak için fren yapınca bariyere bindirip devrildi. Muavin ve 3 yolcu öldü, 13 yolcu yaralandı, trafik saatlerce kilitlendi.

İZMİR ve Bursa’dan aldığı yolcularla İstanbul’a gelen, Nilüfer Turizm’e ait otobüs dün sabah 05.30 sıralarında O-2 Otoyolu Seyrantepe Mevkii’nde kaza yaptı. Otobüs yağmurlu ve kaygan yolda önce bir otomobile, daha sonra da dönerek bariyerlere çarpıp devrildi. İddialara göre otobüs kaymaya başladığı anda ayağa kalkan yolcular, kaza sırasında yan camlardan yola fırladılar. Kaza yüzünden otoyol saatlerce trafiğe kapalı kaldı. Trafik sabah geç saatlere kadar açılmadı.

Ne olur ölme anne

Kazada otobüs muavini Koray Güvenoğlu ve yolculardan Murat Pamukçu (23), Şükrü Sağlam (35) ve Hayriye Çörtük hayatlarını kaybettiler. Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Kaan Çörtük (20), kazada yaşamını yitiren annesinin cesedi başında ‘Ne olur ölme anne. Bir ses ver. Ölmemen gerek’ diyerek gözyaşlarına boğuldu. Yolculardan Aydın Eroğlu, İbiş Kul, Ayşe Yıldız, Salih Özgür Öyüş, Sultan Karakoyun, Aslan Karakoyun, Abdullah Buharalı, Kaan Çörtük, Zekeriya Karakuş, Gürol Çakır, Mustafa Sivrioğlu ve Mehmet Özkan ile Zeki Sucu ise yaralandılar.

Fısfıs İsmail de yaralı taşıdı

‘Çocuklar Duymasın’ dizisinde oynadığı Fısfıs İsmail rolü ile sevilen ve gerçek mesleği ambulans şoförlüğü olan Süleyman Yağcı da otobüs faciası sırasında görev başındaydı. İstinye Sağlık Merkezi’nden çıkan ekibin şoförlüğünü yapan Yağcı, iki kez geldiği olay yerinden aldığı yaralıları Şişli Etfal Hastanesi’ne götürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!